RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un jandarm vindecat de COVID-19, a donat plasmă convalescentă pentru pacienții în stare gravă

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ şi care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă convalescentă pentru pacienţii în stare gravă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru, a declarat, într-un comunicat de presă, că subofiţerul a fost confirmat pozitiv COVID-19 la începutul lunii septembrie şi a manifestat o formă uşoară a bolii.

“Vindecat de COVID-19, plutonierul adjutant şef Cristinel Burghelea, şeful Postului de Jandarmi Montan Bicaz-Izvorul Muntelui s-a prezentat în această dimineaţă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Piatra Neamţ pentru a dona plasmă. (…) Suferinţa şi realitatea pe care a văzut-o în jurul lui cât timp a fost internat în spital l-a determinat să doneze plasmă pentru a-i sprijini pe medici în vindecarea oamenilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Fiind printre cei care au învins boala, ştie că acum poate salva o altă viaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Neamţ.

Prin această iniţiativă, jandarmul îi îndeamnă pe toţi cei care s-au vindecat de COVID-19 să îi urmeze exemplul şi să doneze plasmă.

  

telem

Related posts

ADHD-ul afectează major performanțele școlare ale copiilor 61,8% dintre copiii cu deficit de atenție nu termină liceul

Redacția

Românii, tot mai stresaţi şi obosiţi. Tehnician maseur: „Masajul nu mai este un moft, este o necesitate”

Redacția

Reapar cazurile de infectare cu coronavirus în Centrele de Plasament din Pașcani!

Marius Parteni
Încarcă...