NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un IT-ist din Iași a inventat aplicația COVID cu un an înainte să apară criza pe plan mondial

Compania software din Iași Code932 a inventat o aplicație smart care poartă numele de COVID cu mai bine de un an înainte de apariția pandemiei coronavirus. Andrei Dănilă, cel care a pus bazele aplicației, explică faptul că, după această „perioadă de nebunie”, a fost nevoit să schimbe denumirea pentru a nu se ajunge în situația inedită de a „boteza” o aplicație auto care împarte numele cu boala cauzată de noul coronavirus. „Lucram la această aplicație, pe care am decis să o denumim COVID, cu mai bine de un an înainte să apară toată nebunia asta. Noi ne pregăteam deja de lansare, totul era pregătit. Aveam chiar și materialele de promovare pentru aplicație, însă chiar înainte de lansare a apărut criza cauzată de COVID-19. A fost amuzantă această întâmplare când am văzut ce denumire am pus aplicației, dar s-a dovedit foarte util în cele din urmă”, a spus Andrei Dănilă CEO Code932

Deși pare oarecum greu de crezut, un IT-ist din Iași a avut inspirația să inventeze o aplicație smart pe care să o denumească COVID. Ideea i-a venit lui Andrei Dănilă, fondatorul firmei de software Code932, cu aproape un an și jumătate înainte de apariția crizei coronavirus și ca această denumire să ajungă cunoscută și rostită pe plan mondial. Cu toate că planurile au fost date peste cap odată cu declanșarea pandemiei, echipa de IT-iști din cadrul Code932 se bucură acum că a evitat la limită promovarea unui brand care ar fi putut avea consecințe negative pentru afacere.

Lucram la această aplicație pe care am decis să o denumim COVID cu mai bine de un an și ceva înainte să apară toată nebunia asta. Noi ne pregăteam deja de lansare, totul era pregătit. Aveam chiar și materialele de promovare pentru aplicație, însă chiar înainte de lansare a apărut criza coronavirus. După toate acestea am decis să se schimbe denumirea aplicației. Inițial am format numele de la prescurtările cuvintelor «constatare-video», pentru că acesta este și obiectul aplicației, iar denumirea a rămas în cele din urmă ConstatareVideo, care este și numele site-ului. Am vorbit cu firma de marketing să schimbe planul de promovare, să creeze un brand care nu poate fi confundat cu nimic și pe care să îl putem crește”, povestește Andrei Dănilă, CEO Code932.

Echipa Code932 din Iași a botezat o aplicație auto care împarte numele cu boala cauzată de noul coronavirus

Amuzați inițial de situație, dezvoltatorii aplicației au lansat pentru început o versiune beta în această primăvară a aplicației care era denumită inițial COVID. Aplicația realizează comunicarea service-urilor auto cu clienții și vânzătorii de piese auto într-un mod rapid. Concret, operatorul din service trimite un link cu o constatare video clientului, în care sunt incluse recomandările de piese și operațiuni. Clientul acceptă sau refuză cu doar câteva click-uri, această comandă ajunge la service, iar apoi mașina poate intra în reparații.

  

„Dintr-un anumit punct de vedere a fost amuzantă această întâmplare când am văzut ce denumire am pus aplicației. S-a dovedit foarte util în cele din urmă, denumirea s-a potrivt foarte bine, service-urile auto ne-au putut găsi foarte ușor în această perioadă pe online. Aplicația funcționează în momentul de față sub denumirea de «ConstatareVideo», mecanicul sau altcineva filmează cu telefonul mobil sau orice cameră video constatarea vehiculului și punctează atunci când se ia o decizie.

Spre exemplu, arată că sunt uzate plăcuțele de frână și așa mai departe. Filmul se urcă pe aplicație, iar prin intermediul acestora se dau opțiuni pentru schimbarea și achiziția oricărei piese defecte. Practic, se dau linkuri cu produse de pe magazine virtuale, liste de prețuri și diferite mărci ale produsului, clientul alege tot ce vrea prin telefon, dă comanda, iar acestea se livrează direct în service-ul auto sau în altă locație aleasă”, mai explică Andrei Dănilă, fondatorul firmei Code932 din Iași.

Continuarea pe bzi.ro

Advertisements

Related posts

Maicile lucrează la straie noi pentru Sfânta Parascheva

Redacția

Accident mortal! Șoferul avea 88 ani. O întrebare: până la ce vârstă poti conduce?

Redacția

Muşuroi uriaş cu furnici, la Ocolul Silvic Iaşi

Redacția
Încarcă...