RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un funcționar din subordinea secretarului general Irina Jitaru, acuzat de luare de mită pentru o angajare!

Noi acuzații de mită pentru angajare în Primăria Pașcani! După înregistrările din biroul secretarului general Irina Jitaru, în care se discuta despre cine trebuia să fie declarat câștigător unui concurs, apar noi dovezi care arată că este posibilă aranjarea unor examene.

De data aceasta se vorbește despre sume de bani ce au fost oferite pentru angajarea unei persoane pe un post ce urma să fie înființat. La Poliția Pașcani a fost înregistrată astăzi o plângere împotriva unui funcționar, care a pretins 7.500 de lei pentru angajarea unei tinere ce a absolvit Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Specialitatea Administrație Publică. Ulterior, funcționarul a mai solicitat 1.000 de lei, pentru întocmirea unor formalități. Totul s-ar fi petrecut în perioada iulie – septembrie 2021.   

Postul unde urma să fie angajată persoana era la Registratură, exact acolo unde lucrează și funcționarul acuzat de solicitarea banilor. Persoana împotriva căreia a fost depusă plângerea la Poliția Pașcani este Monica Oneață, cea care în trecut a mai fost cercetată și condamnată la închisoare pentru furtul unei sume de bani din casieria Primăriei.   

Funcționarul acuzat este încadrat în cadrul Serviciul Administrație Publică, din subordinea secretarului general Irina Jitaru. Aceasta din urmă poate fi frecvent văzută în biroul de la Registratură, servind cafeaua sau fumând.

  

Plângerea formulată astăzi, vine după seria dezvăluirilor Actualitatea Tv, ce o aveau în prim plan pe secretarul Irina Jitaru. Într-una din înregistrări, aceasta explica cum truca concursuri prvind ocuparea unor funcții publice.

Frate, am verificat cunoștiințele, nu mai punem de astea! Hai să vedem criteriile de evaluare pe care le avem noi. Adică n-a venit Costescu, Costescu a trebuit să-i dau la gioaledar lu`asta am decis că vrem să ia ! explica în una din înregistrări Irina Jitaru.

Dezvăluirile reporterilor noștri fac obiectul unui dosar penal declinat spre cercetare de DNA Iași către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani.

„Concursul până la proba contrarie se consideră că a fost corect. Acum ca să vă dau în premieră o informație, astăzi am făcut plângere la DNA, atât în ceea ce privește eventualele suspiciuni de fraudare a concursurilor, cât și în ce ceea ce privește legalitatea înregistrărilor. Eu am făcut în calitate de administrator public astăzi această plângere, pentru că așa mi se pare normal. Primăria nu trebuie târâtă într-un scandal care nu ne aparține, iar funcționarii din Primărie ar trebui să știe că noi sprijinim legalitatea tuturor actelor administrative. O să vedem ce spun organele abilitate ale statului, atât în ceea ce privește corectitudinea concursurilor, se va face bănuiesc o anchetă, cât și înregistrările. M-am consultat ieri cu domnul primar și am ajuns la această concluzie”, a declarat în data de 24 mai 2021 Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Funcționarul acuzat a restituit 3.000 de lei din cei încasați. Din informațiile noastre ar mai exista alte două persoane înșelate prin aceeași metodă, dar deocamdată nu au depus plângeri.

Același angajat al Primăriei a mai fost acuzat acum o săptămână de zile de trafic de influență după ce a solicitat peste 20.000 de lei pentru eliberarea unei autorizații de construcții.

Irina Jitaru și Monica Oneață nu au putut fi contactate pentru a oferi un punct de vedere.

Related posts

Pistă pentru elicopter în curtea Spitalului. Investiția așteaptă fonduri de la Primărie și CJ Iași

Marius Parteni

Atenție cum circulați între “Trei Iazuri” și Strunga! Carosabilul este acoperit pe alocuri de noroi

Marius Parteni

Proiectul privind delegarea serviciului de iluminat public a fost adoptat ilegal!

Răzvan Grecu
Încarcă...