RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un fotograf din Galați le-a oferit tablete copiilor nevoiaşi

Sistemul de învăţământ se confruntă cu cea mai mare provocare şi poate cel mai greu obstacol de depăşit. Accesul la tehnologie care e aproape imposibil pentru mulţi elevi. Sunt acei copii, care provin din familii sărmane şi vor să înveţe, dar nu au condiţii. Un bărbat din Galaţi le-a sărit în ajutor elevilor dintr-o comunitate săracă şi le-a oferit în dar un ghiozdan plin cu de toate, inclusiv cu mult necesara tabletă.

Un zâmbet sincer şi un mulţumesc ascuns în privirile înmărmurite ale fiecărui copil care, ieri, a simţit că şcoala va fi mai aproape. Cu ochii mari şi acea timiditate inocentă au întins braţele către darul primit când se aşteptau cel mai puţin. George Nica, fotograf de meserie în Galaţi, le-a bătut în poartă pentru a le oferi ce au mai multă nevoie – un ghiozdan cu rechizite şi. o tabletă pentru şcoala online.

Însoţit de doamna învăţătoare, misiunea lui George le-a adus copilaşilor şi bucuria revederii cu dascălul lor.

GEORGE NICA – E o inițiativă din spirit civic, cred că cel mai pur spirit civic, nevoia după cum știți și dumneavoastră este destul de mare, copiii din zonele respective, de fapt mai mulţi copii din zonele respective au probleme cu accesul la internet şi ne-am gândit sa le facem cu ocazia asta. nu ştiu dacă e o bucurie pentru ei, dar cred că le va folosi în viața cu siguranţă.

  

Din statisticile Inspectoratului Școlar Județean reiese faptul că aproximativ 5 mii de familii din judeţul Galaţi nu au posibilitatea achiziționării de tablete sau de telefoane inteligente pentru a facilita copiilor participarea la orele online, aşa cum sunt ţinute ele de la închiderea şcolilor în luna martie.

Nevoia de adaptare la noile condiţii de predare naşte speranţa unui proces de educaţie diferit, care să facă să-i dezvolte pe cei mici poate mai mult decât generaţiile anterioare.

COSTELA RENATA GAVRILĂ, ÎNVĂŢĂTOR – Copiii din ziua de astăzi putem spune că sunt o altă generație. Ei sunt şi avem certitudinea că sunt generația de la care, şi noi adulții, în multe situații avem de învățat. Sunt mult mai înzestrați, sunt digital-nativi şi pentru viitorul lor este bine.

29 de copii din această zonă au de acum o şansă în plus spre învăţare.

OBSERVATOR

Related posts

Atelier de lucru pentru asistenţii sociali din Paşcani

Redacția

În România sunt 40.000 de copii refugiați ucraineni, însă foarte puțini sunt înscriși în școlile de la noi din țară

Redacția

Bătrân din județul Iași, dispărut de acasa!

Redacția
Încarcă...