RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un fotograf a suprins trei pompieri încercând să intre în depozit cu câteva momente înainte de explozia din Beirut

O fotografie sfâşietoare cu pompieri forţând uşa depozitului în care se aflau 2.750 de tone de nitrat de amoniu a fost surprinsă cu câteva momente înainte de deflagraţia masivă în urma căreia 154 de oameni au murit şi mii au fost răniţi. Imaginea a fost găsită pe telefonul unui fotograf care n-a supravieţuit exploziei ce a devastat o mare parte din oraş şi a lăsat fără locuinţă 300.000 de oameni.  

Pompierii care au încercat să intre în depozit s-au aflat printre cei declaraţi dispăruţi, doar unul dintre ei, o tânără de 25 de ani, fiind confirmată moartă. Unii dintre ei n-au mai apucat să-şi pună uniforma.  

Alte imagini au surprins un incendiu la acel depozit înainte să se producă explozia a cărei intensitate a fost comparată cu o bombă atomică.  

O sursă din cadrul departamentului de pompieri a declarat că iniţial a fost trimisă o unitate de 10 oameni după primele raportări despre izbucnirea unui incendiu. Cei trei pompieri surprinşi în fotografie au fost primii care au intervenit la faţa locului. În spatele lor se aflau colegii lor. Cu toţii au murit. Ministrul libanez al Sănătăţii Hamad Hasan, citat de agenţia oficială libaneză de presă NNA, a anunţat vineri că bilanţul a ajuns la 154 de morţi. Circa 20% din cele 5.000 de persoane rănite în exploziile de marţi au necesitat spitalizare. 120 de persoane se află în stare gravă, potrivit NNA.

  

adevarul

Related posts

Un tânăr din Vâlcea e voluntar SMURD și strânge alimente pentru săraci, în timpul liber

Redacția

Zile libere pentru părinți și după încetarea stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar

Redacția

Cum arată oraşul Târgu Neamţ decorat de sărbători

Redacția
Încarcă...