NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiSănătate

Un fenomen care se repetă de Sărbători: pacienţi în vârstă, abandonaţi de familii în spital

La Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi sunt în această perioadă mai multe cazuri de pacienţi care au fost abandonaţi de rudele care ar trebui să îi aibă în grijă. În Clinica de Nefrologie se află internaţi încă de dinainte de Crăciun pacienţi care au avut nevoie de tratament, iar acum starea lor de sănătate s-a ameliorat, astfel încât prezenţa lor în spital nu mai este necesară din punct de vedere medical.

Un bărbat în vârstă de 84 de ani, din Iaşi, care suferă de prorbleme cardiace, diabet, dar şi de insuficienţă renală este internat de pe data de 21 decembrie. Medicii spun că acum bărbatul nu mai are nevoie de tratament de specialitate, ci ar putea fi îngrijit şi de către familie sau într-un azil de bătrân. Un alt caz este al unui bărbat în vârstă de 76 de ani, din localitatea Scobinţi, cu boală cronică de rinichi, care a avut nevoie de curând să înceapă şedinţele de dializă. Se află internat de pe 17 decembrie, iar în acest timp starea lui s-a ameliorat astfel încât să poată să se reîntoarcă acasă.

„Este vorba despre un pacient care ar putea merge acasă, însă nimeni din familia lui nu mai răspunde la telefon. Practic, nu are motive să mai stea în spital”, a explicat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

Advertisements

Din păcate, reprezentanţii spitalului spun că astfel de cazuri apar în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă. „Observăm că în fiecare an avem astfel de cazuri, pacienţi care în perioada sărbătorilor ar putea fi externaţi şi pentru ar putea fi găsite soluţii de supraveghere care să nu implice internarea. Aceste situaţii nu ar trebui să existe. Cred că este important să nu uităm să avem grijă de persoanele vârstnice şi fragile în această perioadă”, a completat conf. dr. Ionuţ Nistor.

Advertisements
  

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

La un pas să rămână fără degetele de la o mână în urma unui accident casnic

Răzvan Grecu

Ministrul sănătății: Asigurările private de sănătate ar trebui încurajate

Redacția

Bărbat strivit de tractor, în stare extrem de gravă

Redacția
Încarcă...