RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un drumar de la D.R.D.P., spulberat de o mașină din Urcaina în timp ce își făcea meseria

DRDP Iași anunță cu tristețe stingerea din viață a colegului Jănică Blănariu, lucrător la Secția Drumuri Naționale Bârlad – District Bârlad, în urma unui tragic accident suferit în urmă cu două zile, în timpul executării sarcinilor de serviciu.

Accidentul s-a produs pe DN 24, km 88+200, între localitățile Sârbi și Sălcioara, județul Vaslui, când Jănică Blănariu a fost spulberat de un autoturism înmatriculat în Ucraina, în momentul în care voia să transporte spre autoutilitară un rest de anvelopă distrusă și abandonată pe marginea drumului. Deși a fost transportat de urgență la spital, din păcate, Jănică Blănariu nu a supraviețuit gravelor traumatisme suferite.

Pe această cale, DRDP Iași este alături de familia îndoliată a colegului nostru drumar și transmite sincere condoleanțe acesteia.

Jănică Blănariu avea 59 de ani, cu o experiență de 30 de ani ca drumar, iar peste jumătate de an se pregătea să se pensioneze. Durerea este cu atât mai mare cu cât lasă în urmă o familie și un fiu care la sfârșitul acestei luni se pregătea de nuntă.

  

Până la stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului de către organele de anchetă, decesul prematur al colegului nostru arată încă o dată riscurile la care sunt supuși drumarii în activitatea lor zilnică. Un motiv în plus de a reînnoi apelul la înțelegere din partea participanților la trafic și de reducere a vitezei atunci când traversează sectoare pe care acționează echipajele de drumari, indiferent de tipul activității desfășurate.

Din păcate, tragedia de astăzi nu este singulară în ultima perioadă, pe drumurile naționale. Jănică Blănariu se alătură altor drumari căzuți la datorie, ultimul accident grav fiind înregistrat chiar în luna aprilie, când un echipaj al DRDP Craiova a fost spulberat de un autotren, producând victime omenești printre drumari. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!

DRDP Iasi Oficial

Related posts

O bătrână, din Bihor, declarată decedată de către un polițist, s-a trezit când pregătirile pentru înmormântare erau în toi

Redacția

Poliţia Animalelor, funcţională deocamdată doar pe hârtie

Redacția

Patru persoane reținute după incidentele de sâmbătă noaptea de la Boureni

Marius Parteni
Încarcă...