RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un copilaș din Botoșani a ajuns în stare gravă la un spital, după ce a băut petrol

Un copil de un an și cinci luni dintr-o localitate din Botoşani a ajuns în stare gravă la terapie intensivă, după ce a băut gaz lampant. 

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, în Săveni, în timp ce copilul era acasă împreună cu mama lui. 

Micuțul se afla în apropierea unei sticle cu gaz lampant și a luat o înghițitură. Din fericire, părinții au reacționat imediat. Mama copilului i-a luat sticla din mână și a sunat la 112. 

Bebeluşul a fost transportat inițial la Secția Săveni a Spitalului Județean cu o ambulanță, apoi a fost preluat de o ambulanță SMURD cu medic și dus de urgență la Botoșani.

  

După ce a fost consultat de mai mulți medici, micuțul a fost internat în secția de terapie intensivă pentru supraveghere. 

Starea generală a copilului este bună, este conştient, este stabil, teoretic la momentul actual de când a fost adus de ambulanţă nu impune probleme deosebite. 

Dar 24-48 de ore este nevoie să rămână sub supraveghere şi tratament simptomatic”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic la Spitalul de Pediatrie din Botoşani.

Medicii au informat și asistenții sociali din cadrul DGASPC, care vor discuta cu părinții și vor deschide o anchetă pentru a stabili dacă micuțul a fost supravegheat corespunzător.

https://telem.ro/botosani-un-copil-de-un-an-a-ajuns-in-stare-grava-la-un-spital-dupa-ce-a-baut-petrol/

Related posts

Ministerul Sănătății: „7 noi medicamente vor fi decontate”

Redacția

Cazare gratuită pentru pacienții oncologici

Redacția

ANPC: România a emis o nouă alertă privind măști de protecție neconforme pentru copii

Redacția
Încarcă...