NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un coif corintic vechi de 2.500 de ani, găsit de polițiști în apropierea Pașcaniului, în urma unor percheziții

Un coif corintic din bronz vechi de circa 2.500 ani, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional, a fost descoperit în urma a două percheziţii pe care poliţiştii le-au efectuat la persoane bănuite de furt din sit arheologic şi tăinuire, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, Georgiana Moşu, transmite Agerpres.

Cele două percheziţii au avut loc marţi în municipiul Roman – judeţul Neamţ şi comuna Alexandru Ioan Cuza – judeţul Iaşi, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

„În urma descinderilor desfăşurate în localitatea Alexandru Ioan Cuza din judeţul Iaşi, la locuinţa unui bărbat de 51 de ani, poliţiştii au descoperit un coif corintic din bronz, datat după analogii în secolul VI – V î.Hr., susceptibil a fi clasat în patrimoniul cultural naţional al României. Bunul ar fi fost descoperit de bărbatul în cauză în albia râului Siret. Acesta a fost ridicat de poliţişti, urmând a fi supus unei expertize de specialitate”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

La percheziţii au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă şi criminalişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman.

  

g4media

Advertisements

Related posts

Tâlharul bătrânei din Piatră Neamț este recidivist

Redacția

ACTIVITATEA POLIŢIEI MUN. PAŞCANI ÎN PRIMELE 6 LUNI ALE ANULUI 2014

Redacția

O fată de 17 ani a sărit din maşină în timp ce se certa cu iubitul. Acum e în spital

Redacția
Încarcă...