RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un cerșetor s-a îmbrăcat în haine de măicuță și a câștigat o grămadă de bani lângă o biserică. Cum a fost prins

Un cerșetor a găsit o modalitate surprinzătoare de a face bani: s-a îmbrăcat în haine de măicuță și a apelat la mila oamenilor în zona unei biserici din București. A fost prins de polițiști care au constatat că bărbatul încercase o altă strategie în trecut. Și atunci, deghizat tot în femeie.

Cerșetorul a fost prins miercuri, în preajma bisericii Sf. Anton din centrul Capitalei.

Îmbrăcat în haine de măicuță, el cerea bani mimând că nu avea o mână, pe care de fapt o ținea pe sub haină, strâns pe lângă corp.

“Masca de protecţie îi acoperă aproape toată faţa. Oftează şi cere bani enoriaşilor din biserică. „Bogdaproste, e pentru mânăstire”, suspină călugărița. Apoi, cu pași repezi, se îndreaptă spre ieșire. Ca să nu creeze suspiciuni, măicuța se oprește câteva clipe pe scările lăcașului de cult și, în semn de mulțumire pentru mila primită, începe să-i miruiască pe credincioși”, povestesc polițiștii locali pe Facebook.

  

Falsa măicuță a fost oprită de polițiști care au constatat cu surprindere că femeia îmbrăcată în haine bisericești era, de fapt, bărbat. Mai mult ei au văzut că nu avea nicio problemă de sănătate.

După verificări, s-a stabilit că în același bărbat mai fusese surprins în timp de apela la mila publică, în zona Parcului Cișmigiu.

În vârstă de 27 de ani, el se deghizase tot în femeie, şi era îmbrăcat într-o pijama de spital, pătată cu vopsea roșie, ca sângele, simulând lipsa unui braț pierdut în urma amputării.

Dus la sediul Poliției Locale, el le-a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: “Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”.

Polițiștii locali au găsit suma de 800 de lei pe care cerșetorul nu a putut să o justifice.

Referitor la hainele monahale pe care le purta, bărbatul a susținut că acestea nu erau veșminte bisericești, ci haine simple, cumpărate de la second-hand.

Cerșetorul a fost sancționat contravențional și predat Poliției Naționale.

digi24

Related posts

În Italia nu au fost niciodată atât de mulți oameni săraci: 5,5 milioane

Redacția

Județele cu zero cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Redacția

Dosarul 10 august: Efectivele de jandarmi au utilizat importante cantități de muniție asupra protestatarilor provocând unor manifestanți arsuri, entorse, fracturi sau afecțiuni ale căilor respiratorii – rechizitoriu

Redacția
Încarcă...