NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un cal de 400 de kilograme, căzut într-o fântână adâncă de patru metri, a fost salvat de pompieri

Un cal care a căzut într-o fântănă cu o adâncime de patru metri, în satul Medişoru Mare, comuna harghiteană Şimoneşti, a fost scos în siguranţă, marţi seara, de pompierii militari şi voluntari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat, pentru AGERPRES, că intervenţia de scoatere a animalului din fântână a durat peste trei ore, la acţiune participând pompierii militari şi civili din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şimoneşti.

„Intervenţia a fost una de durată, peste 3 ore, deoarece calul, care avea în jur de 400 de kilograme, era imobilizat în fântână. S-a acţionat pentru extragerea cabalinei din fântână, cu ajutorul accesoriilor din dotare-trepied cu scripete, cordiţe de salvare, furtunuri, ham pentru salvarea animalelor- precum şi cu un tractor, pus la dispoziţie de pompierii civili din cadrul SVSU Şimoneşti”, a declarat Alina Ciobotariu.

Aceasta a adăugat că, cel mai probabil, calul a căzut în fântână întrucât aceasta era neacoperită, dar şi din cauza întunericului şi a faptului că era nesupravegheat.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Un consilier local a murit în gravul accident din Vrancea. El conducea microbuzul care a intrat pe contrasens

Redacția

Bitdefender avertizează că are loc o campanie de phishing cu e-mail-uri ce par a fi trimise de BCR şi Poşta Română

Redacția

Ministerul Muncii vrea limitarea la 15,18 lei a valorii unui tichet de masă cel puțin până în martie 2020

Redacția
Încarcă...