RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un britanic ieșit la plimbare pe plajă în Bulgaria a intrat fără să vrea în România. Ce le-a spus polițiștilor de frontieră care l-au oprit

Bărbatul, un britanic în vârstă de 60 de ani, a fost depistat duminică, 09 mai, în jurul orei 18.30., de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României.

”Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră Română informează publicul larg asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.

  

observator

Related posts

Premierul Ciolacu, după desemnarea lui Gabriel Attal ca prim-ministru al Franței: Sunt pregătit să lucrăm împreună

Redacția

Ciolacu: „Venim cu un nume la Apărare cât mai curând”. Ironii la adresa lui Rareș Bogdan

Redacția

Încă 6 pacienţi vindecaţi de coronavirus în România. Alţi 6 pacienţi la terapie intensivă, unul în stare gravă

Redacția
Încarcă...