NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un britanic ieșit la plimbare pe plajă în Bulgaria a intrat fără să vrea în România. Ce le-a spus polițiștilor de frontieră care l-au oprit

Bărbatul, un britanic în vârstă de 60 de ani, a fost depistat duminică, 09 mai, în jurul orei 18.30., de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României.

”Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria și a trecut neintenționat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În cauză, se derulează verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat, cetățeanul britanic fiind preluat de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

Poliția de Frontieră Română informează publicul larg asupra faptului că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, trecerea frontierei de stat a României de către persoane, mijloace de transport, mărfuri şi alte bunuri se face prin punctele de trecere a frontierei de stat autorizate, deschise traficului internaţional.

  

observator

Advertisements

Related posts

Primar din România, condamnat la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă a unei fetițe de 8 ani

Redacția

Ludovic Orban: Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat

Redacția

Tânărul care a produs un accident cu 6 răniți în Botoșani consumase și canabis

Redacția
Încarcă...