NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un bebeluş s-a născut într-o ambulanță! Paramedic: Noi ştiam teorie…

Trei paramedici au trăit întâmplarea vieţii lor după ce un bebeluş nerăbdător să vină pe lume, s-a născut într-o ambulantă din Bistriţa.

Întâmplarea inedită a venit în urma unui apel la numărul unic de urgenţă, 112, care anunţa că o femeie domiciliata într-o localitate din aproprierea SAJ Bistriţa a intrat în travaliu, fiind pregătită să nască. Trei paramedici au raspuna apelului dar la doar câţiva kilometri după ce viitoarea mămica a fost preluată, aceasta a intrat în travaliu şi a adus pe lume un bebeluş sănătos tun. Paramedicii au fost nevoiţi, după ce femeia a intrat în travaliu, să tragă pe dreapta şi să asiste naşterea. Acestea le-au declarat reporterilor de la observator tv faptul că ceea ce au pus în practică, ştiau doar în teorie.

La doar 10 minute după ce paramedicii au preluat apelul, femeia a intrat în travaliu. Înţelegând ca drumul e prea lung până la spital, cei trei paramedici au tras pe dreapta şi au asistat viitoarea mămica.

Cei trei paramedici au spus că întreaga procedură a fost plină de emoţii şi cu puţin stres. Aceştia nu au mai asistat la o naştere până acum

Am fost nevoiţi să ne oprim, să tragem pe dreapta şi să participăm toţi trei la naştere. A fost palpitant, cu emoţii, cu puţin stres. Sincer, niciunul din noi nu am participat la aşa ceva până acum. Teoria o ştiam. Aşa că până la practică a mai fost doar un pas. Ionuţ e paramedic de doi ani, nu are copii, dar spune că misiunea aceasta nu o va uita niciodată. El a fost cel care a tăiat cordonul ombilical pruncului nou-născut.

Conform paramedicului Vasile Dănuț Damian, senzaţia a fost una unică, în timp ce un alt paramedic a spus că a încurajat femeia să încerce să naştere.

Ionuț Emanuel Floroaie, paramedic SMURD: Am încurajat-o la contracţii, să încerce să-l elimine afară, să-l scoată afară. Încet, fătul a ieşit afară şi după aia a început partea medicală efectivă. Pe copil l-am înfăşat în folie izotermă şi pătură ca să nu-i fie friguţ.

Un bebeluş voinic, sănătos şi. gălăgios, aşa îl descriu cei trei salvatori pe micuţul Andrei. Atât mama cât şi bebeluşul sunt acum în spital, dar vor fi externaţi peste câteva zile.

Vasile Dănuț Damian, paramedic SMURD: Senzaţia a fost unică faţă de celelalte intervenţii. Emoţii au fost, dar constructive!

Familia sta într-o rulotă

Familia în care a mai apărut un membru nu este una cu condiţii materiale bune. Aceştia stau într-o rulotă, într-o localitate din Bistriţa. Tatăl copilului a fost găsit de reporterii care au ajuns la faţa locului, în rulotă având grijă de ceilalţi doi copii pe care familia îi are. În sezonul rece, familia în cauză se mută într-o altă localitate din Bistriţa-Năsăud, cu tot cu rulota agaţa de un tractor. Aceştia se întreţin dintr-un venit nu foarte mare, un venit care este provenit din îngrijirea vacilor din satul în care aceştia stau. Copilul va fi botezat cu numele tatălui său.

bzi

Advertisements

Related posts

Focar de coronavirus la Spitalul Județean Galați: 11 cadre medicale infectate

Redacția

VIDEO: Logan făcut praf de o camionetă. Șoferul și pasagera mașinii au murit pe loc

Redacția

Senatul a respins propunerea privind indexarea alocaţiei pentru copii

Redacția
Încarcă...