NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Un bărbat născut în Pașcani este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România


Ieri, la un hotel din Iasi a fost organizat un eveniment in care au fost premiati cei mai importanti oameni de afaceri din zona Moldovei. Evenimentul  a unit mai multe firme de succes din toata Moldova, iar fondatorii acestora au fost premiati.

  

 

 

 

“Campioni in Business” este un program dedicat antreprenoriatului, care descopera, promoveaza si premiaza cei mai de succes antreprenori români. Evenimentul reuneste în fiecare an, în cadrul unor conferinte regionale, performeri ai mediului de business din România, dar si investitori si consultanti financiari de top, care dezbat teme de actualitate ale comunitatii, precum si studii de caz. Unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai momentului, invitat la eveniment, a fost Mihai Miron. Afacerile incepute de Mihai Miron dateaza de la inceputul anilor 1990, atunci cand a luat decizia sa organizeze o fabrica de medicamente.

“Am pornit afacerile in anul 1990, vazand o lipsa pe piata medicamentelor. Am pornit de la zero si am facut mai multe investitii, ajungand la o mie de angajati in momentul de fata. Este nevoie de multa seriozitate si multa munca pentru a reusi sa intemeiezi si sa duci mai departe o afacere cum este Ropharma”, sustine Mihai Miron.

Cercetarea a garantat succesul firmei

Nascut la Pascani, in judetul Iasi, doctorul farmacist Mihai Miron ocupa functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Ropharma SA. Acesta este unul dintre cei mai vechi antreprenori din piata farmaceutica, fiind fondatorul Europharm, companie pe care a vandut-o ulterior catre concernul GlaxoSmithKline. A creat si a lansat pe piata romaneasca zeci de medicamente, printre care celebrele Paracetamol Sinus, Paracetamol Plus sau Omeran. Momentan Mihai Miron este stabilit la Brasov, acolo avand majoritatea afacerilor, insa medicamentele pe care le produce ajung in toata tara.

Mihai Miron si-a facut distributia proprie si ulterior, pentru ca era necesar, a fost obligat sa faca si retail, adica farmacii. Asa s-a nascut un sistem integrat. Productie, distributie, retail. În 1998 a facut un parteneriat si a vândut o parte din companie, tranzactie care s-a finalizat în 2003, când a vândut toate actiunile catre GlaxoSmithKlein. Întâmplator a ajuns si lider mondial, adica a vândut celui care era numarul 1 în industria farmaceutica în lume. În perioada respectiva, a jucat rolul de country manager pentru România si Moldova si o perioada a fost vicepresident pentru Europa Centrala si de Est. Apoi a dezvoltat alte business-uri în agricultura, zootehnie, industrie alimentara si în acelasi timp a creat mugurii urmatoarei firme, care astazi se cheama Ropharma si care este o companie mai mare decât cea initial creata, atât prin cifre, cât si prin numarul de angajati. Mihai a reusit sa ajunga la performante notabile, a creat de la zero o companie în care lucreaza peste 1000 de oameni si a reusit si a doua oara aceeasi performanta. Cei care au participat la eveniment au ascultat cu mare interes povestea lui Mihai Miron. Din discutiile purtate, Mihai Miron i-a incurajat pe toti cei care vor sa intre in afaceri si le-a transmis ca nimic nu este imposibil.

 sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

TOTUL DESPRE ANGAJĂRILE DIN SURSĂ EXTERNĂ ÎN POLIŢIE. Când se vor da examenele şi cine poate participa la concurs

Redacția

Topul celor mai mari fermieri din județul Iaşi. Agrocomplex Lunca Paşcani, pe locul 6 în top 10

Redacția

Cunoscuta baza de agrement, amenajata cu fonduri europene este vanata de creditori. Patronul este in puscarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site