RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un bărbat din județul Iași a folosit o puşcă pentru a ucide o pisică de pe stradă

 Individul a ajuns în vizorul legii, însă din cauza unei erori judiciare a scăpat, momentan, fără pedeapsă deşi a recunoscut faptele. Un bărbat de 60 de ani din judeţul Iaşi este anchetat de autorităţi după ce a folosit o armă pentru a ucide o pisică. Dumitru Gheorghiu este acuzat de uz de armă, el scăpând zilele trecute de pedeapsă din cauza unei erori judiciare a procurorilor.

 

  

Anchetatorii au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu individul, însă, din cauza încadrării juridice greşite, la finele săptămânii trecute, judecătorii au restituit dosar pentru a fi refăcut. Concret, procurorii au încadrat greşit fapta la braconaj, în condiţiile în care uciderea unei pisici domestice nu poate fi încadrată astfel.

Gheorghe a intrat în vizorul anchetatorilor încă din ianuarie 2015, fapta sa fiind comisă pe 12 ianuarie. În acea zi, a folosit arma de vânătoare pe care o deţinea pentru a împuşca pisica fratelui său, care se afla pe un drum public.

O femeie din zonă a sunat la 112 şi astfel au început toate necazurile cu legea ale lui Gheorghiu.

„În cauză a fost audiat şi fratele inculpatului, martorul D.I., care a declarat că pisica împuşcată de inculpat îi aparţinea şi nu a formulat plângere prealabilă pentru infracţiunea de distrugere, arătând că el i-a cerut inculpatului să îl scape de pisică“, se menţionează în acordul de recunoaştere respins de instanţă.

La momentul respectiv, individul avea permis de armă, aceasta fiind înaintată Poliţiei după demararea anchetei. Puşca este model Baikal, fiind de provenienţă URSS. Audiat la Parchet, Gheorghiu a recunoscut faptele şi a precizat că fratele său l-a rugat să îi împuşte pisica deoarece devenise agresivă.

Individul a mai spus că ştia că nu are voie să comită astfel de fapte, însă „a sperat că nu va fi văzut“.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Related posts

(VIDEO) Urmărire ca-n filme în județul Iași. Un șofer bănuit că nu are permis a refuzat să oprească. Cum s-a terminat cursa

Redacția

Adolescent român, bătut cu sălbăticie de o gașcă de tineri britanici, în timp ce se întorcea de la școală

Redacția

Permisul de conducere se ia la Suceava cu polițiști din Bacău și Botoșani

Redacția
Încarcă...