RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un bărbat din Iași și-a dat în judecată iubita care l-a părăsit după ce și-a făcut casă cu banii lui. Ce s-a decis în instanță

Un bărbat din Iași și-a dat în judecată fosta iubită pe care o acuză că și-a construit casă cu banii lui, după care i-a dat papucii. Judecătorii i-au dat dreptate bărbatului și spun că femeia se face vinovată de „îmbogăţire fără justă cauză“.

Ioan spune că fosta iubită şi-a construit casă cu banii pe care el i-a câştigat cât timp a muncit în Suedia, iar după ce femeia și-a văzut locuința finalizată, l-a anunțat că relația lor s-a încheiat, relatează Ziarul de Iași.

Magistraţii de la Judecătorie i-au dat dreptate bărbatului, obligând-o pe fosta iubită, Elisabeta, să îi înapoieze 70.000 de lei. Litigiul s-a mutat acum la Tribunal, unde va fi luată decizia definitivă în acest caz.

Ioan şi Elisabeta au fost împreună mai mulţi ani, timp în care au decis să-și construiască împreună o casă. În 2015, Ioan a plecat la muncă în Suedia şi a început să îi trimită bani Elisabetei. În 2016, femeia a început construcţia casei pe terenul părinţilor ei.

  

„În 2017, pârâta l-a alungat din casă, apoi s-au împăcat, i-a mai trimis 5.000 euro pentru a termina casa şi gardul, după care l-a dat afară din casă definitiv“, se spune în plângere.

Acesta a recunoscut că nu a încheiat niciun contract cu fosta iubită şi că a mers 100% pe încredere.

La proces, femeia a recunoscut relaţia, însă a spus că nu a ridicat casa din banii fostului concubin, ci cu materialele care au rămas după ce a demolat casa părinţilor. Ea mai arătat că, atât cât a stat în România, fostul iubit a locuit la ea, pe banii ei, aşa că eventuale sume pe care Ioan i le-a trimis din Suedia compensează aceste cheltuieli. A fost totuşi de acord să îi plătească lui Ioan 3.000 de euro.

Judecătorii primei instanţe au analizat conflictul amoros ca o „îmbogăţire fără justă cauză“ a femeii. Magistraţii i-au dat dreptate bărbatului datorită tranzacţiilor realizate prin Western Union de acesta. E vorba de banii trimişi din Suedia acasă, în România, pe numele Elisabetei.

„Având în vedere sumele transmise de reclamant pârâtei şi utilizate de aceasta la construirea casei de pe terenul său, casă de care reclamantul nu beneficiază ca urmare a întreruperii relaţiei cu pârâta, instanţa constată că cererea este întemeiată în parte, patrimoniul reclamantului micşorându-se cu sumele transferate pârâtei, iar patrimoniul acesteia s-a mărit cu sumele ce i-au fost transferate, fără justă cauză“, au stabilit judecătorii.

La Tribunal încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată în acest caz, potrivit portalului instanţelor din România. 62.000 de lei ar trebui să primească bărbatul de la fosta sa iubită, la care se adaugă în jur de 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

digi24

Related posts

INTERVIU Mircea Geoana: Rusia își reface liniile de aprovizionare și aduce trupe și echipamente proaspete, ceea ce ne face să anticipăm că acest război va mai dura / Nu avem indicii despre o intenție iminentă a Rusiei de a folosi arme chimice și biologice, dar retorica lor ne amintește ce au făcut în Siria

Redacția

Australia a destructurat o rețea de pedofilie cu ajutorul FBI

Redacția

Partidul lui Erdogan cere renumărarea voturilor din secțiile în care Kilicdaroglu conduce/ Situație tensionată pe finalul numărării voturilor/ Opoziția acuză că voturile lor nu sunt transformate în date

Redacția
Încarcă...