RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bărbat din Iași a intrat în șoc anafilactic după ce a fost mușcat de un șarpe veninos, posibil o viperă

Un bărbat a făcut șoc anafilactic după ce a fost mușcat de un șarpe veninos, posibil o viperă, într-o localitate din județul Iași. Victima a fost transportată de urgență la spital cu un elicopter SMURD. 

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în comuna ieșeană Dobrovăț și s-a întâmplat în livada din apropierea casei. Bărbatul de 50 de ani a fost mușcat de braț, iar experții spun că, cel mai probabil, este vorba despre o viperă. Bărbatul a dezvoltat reacții alergice severe, brațul i s-a umflat foarte tare și a intrat în șoc anafilactic.La fața locului a fost trimis de urgență elicopterul SMURD. Acesta a luat pacientul și l-a transportat la Iași, la Spitalul Sf. Spiridon.

Potrivit reprezentanților SMURD Iași, victima „a avut răspuns favorabil la tratament în UPU”, unde i s-a administrat serul antiviperin. Evoluția a fost lentă, dar bună, spun medicii. Ulterior a fost transferat în secția de chirurgie plastică unde va mai fi monitorizat o perioadă, iar chirurgii vor decide dacă va fi nevoie de o intervenție, pentru că există un asemenea risc în situații de acest fel.

„Faptul ca el a apelat 112 imediat a fost un lucru bun. Semnele de șoc anafilactic s-au instalat destul de rapid și, în general, dacă este vorba de un șarpe veninos sau insecte în numar mare care dezvoltă o reacție din partea organismului, rapiditatea intervenției este foarte importantă. Măsurile de prim-ajutor sunt evident spălarea cu apă și săpun, eventual cu dezinfectant, și urmarirea persoanei respective”, a declarat pentru Digi24 Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

  

digi24

Related posts

Ministerul Sănătății cumpără 115 milioane de măști pentru a le da gratuit românilor cu venituri mici. Cât plătește statul

Redacția

Medic de familie din Iaşi: “Situaţia e gravă. Niciun coleg tânăr nu mai alege această specialitate”. Protestele doctorilor continuă

Redacția

Masca redevine obligatorie de astăzi, în localitățile cu rată de infectare mai mare de 6 la mie. Care sunt excepțiile

Redacția
Încarcă...