RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un bărbat a căzut 12 metri, într-o fântână, după ce s-a legat cu o frânghie de picior, dar nu a asigurat-o de nimic

Un bărbat a încercat să-și salveze o capră care căzuse într-o fântână, s-a legat de picior cu o frânghie, însă capătul celălalt ar frânghiei nu l-a mai legat de nimic. În momentul coborârii, acesta a căzut 12 metri în fântână.

Ulterior, pompierii militari fălticeneni au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei persoane, care a căzut într-o fântână dezafectată, fără apă, situată pe un teren viran de pe raza comunei Drăguşeni.

“Victima, un bărbat de 41 de ani, a venit la fântână, unde, cu o zi înainte, îi căzuse o capră, cu gândul să-şi salveze animalul. S-a legat cu o funie de un picior şi a vrut să coboare. Din nefericire, a uitat să lege celălalt capăt al funiei, pentru a fi asigurat, şi a căzut în gol, de la o înălţime de aproximativ 12 metri. Şansa bărbatului, dat fiind locul izolat, în câmp, a fost faptul că alţi cetăţeni au observat întâmplarea şi au solicitat imediat ajutor la 112. Pompierii militari, sosiţi la faţa locului, şi-au luat toate măsurile de siguranţă, iar un salvator, cu ajutorul accesoriilor specifice, a coborât în fântână, i-a asigurat și i-a pregătit pe cei doi pentru extragere. Ulterior, atât omul, cât şi animalul, au fost aduși la suprafață, sănătoşi, fără probleme deosebite, care să necesite transportul la spital, respectiv la o clinică veterinară. După evaluarea medicală, bărbatul şi-a luat capra şi a plecat spre domiciliu, iar militarii s-au retras la bază”, informează ISU Suceava.

observator

  

Related posts

O carte pe săptămână – “Mărturii din viața monahală” de Gheron Iosif

Ema Roman

Mina de uraniu de la Crucea va fi închisă. Vor fi plătite salarii compensatorii

Redacția

Sute de elevi s-au oferit voluntari pentru refacerea pădurilor din județ

Redacția
Încarcă...