RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un bărbat a aflat prin SMS că e pozitiv la COVID, deși nu-și făcuse niciun test

Caz inedit în Galați: un bărbat a primit mesaj pe telefon, de la o clinică privată, ca are coronavirus, deşi nu s-a testat pentru COVID-19. Clinica unde bărbatul şi-a făcut alte analize a declarat că investighează cazul.

Răzvan Postolache: Dacă testul nu avea cum să mi se facă, e clar că s-a greşit numărul sau probabil că cineva care chiar are COVID se plimbă liniştit printre noi.

Totul a început când bărbatul şi-a făcut nişte analize de sânge și un exudat faringian la o clinică privată din Galaţi. În aceaşi zi, aproape de miezul nopţii, a primit un SMS care i-a dat fiori.

Răzvan Postolache: Noaptea la 22,36 am primit un SMS de pe un număr scurt prin care anunța că sunt pozitiv, eu nefacându-mi niciun test COVID. A urmat o bâlbâială a autorităţilor, atât a companiei care făcea analizele medicale, cât și a celor de la DSP pe care i-am sunat și i-am întrebat dacă sunt în baza lor de date ca fiind pozitiv COVID .

  

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi l-au căutat pe platforma coronavirus, iar bărbatul nu figura nici pe lista pacienţilor cu rezultate pozitive şi nici pe cea cu rezultate negative.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: Noi am concluzionat că ar fi putut exista posibilitatea ca cineva să se fi folosit de numărul dumnealui de telefon sau la laboratorul unde domnul și-a făcut analizele să fi fost o eroare și cineva sa fi notat numărul lui de telefon pe o altă fișă de înregistrare.

Clinica unde şi-a făcut analizele bărbatul a anunțat că investighează cazul.

„Compania noastră nu transmite rezultatele analizelor prin SMS, ci doar informează pacienții, prin intermediul acestui canal, cu privire la disponibilitatea rezultatelor analizelor efectuate în cadrul Laboratorului. SMS-ul apărut în spațiul public ca fiind trimis în numele companiei noastre nu a fost trimis de compania noastră”, arată clinica.

Pentru situaţia creată, bărbatul este hotărât să depună plângere la poliție.

digi24

Related posts

Doi copii cu forme moderate de Covid, internaţi la “Sf. Maria”

Redacția

Cum să eviți excesele de Revelion?

Redacția

Sute de bolnavi de Covid au plecat din spitale și mii de români au ieșit din centrele de carantină și izolare

Redacția
Încarcă...