NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un băiețel cu probleme de vedere ar fi fost umilit de învățătoare, după ce i-a oferit un mărțișor. Femeia spune că elevul nu a înţeles reacţia ei

A făcut cu mâna lui un mărţişor pentru învăţătoare, însă a fost umilit, când l-a înmânat, deoarece cadoul părea prea ieftin. Este povestea pe care un elev de clasa a treia le-a spus-o părinţilor săi, cu ochii în lacrimi. Cadrul didactic se apără, însă, şi spune că cel mic nu a înţeles bine reacţia ei.

Pentru a-i face o surpriză de 1 Martie învăţătoarei, un elev dintr-o comună argeşeană a decis să confecţioneze cu mâna lui un mărţişor. L-a ajutat şi tatăl său, care, în prima zi de primăvară, a aşteptat nerăbdător ca fiul său să vină de la şcoală. Se aştepta ca mărţişorul să fi făcut o impresie frumoasă. Elevul, însă, s-a întors în lacrimi.

Ionuţ Bălaşa, tatăl copilului: Plângea foarte rău, tremura şi mi-a spus că i-a oferit doamnei învăţătoare acel mărţişor. Doamna când a văzut ce i-a oferit. nu a fost mulţumită, i-a adresat cuvinte foarte urâte. I-a spus în faţa copiilor, colegilor, că tu nu ai un leu, eşti sărac.

Elena Bălaşa, mama copilului: A spus că îi este frică, ruşine.

Advertisements
  

De atunci, elevul de clasa a treia refuză să mai meargă la şcoală. Învăţătoarea are însă o cu totul altă variantă. Spune că a acceptat o ciocolată de la băiat. Cât despre mărţişor, nu i s-a părut unul ieftin, ci, din contră, prea scump.

Gheorghiţa Amzărescu, învăţătoare: Am spus, de ce ai dat bani pe aşa ceva, când e foarte scump? Era suficient decât atât. Un obiect. El avea, deci, două. L-am pus în vitrina din dulapul clasei, să îl şi privească întotdeauna cu plăcere.

Părinţii elevului au depus o reclamaţie împotriva învăţătoarei. Copilul este diagnosticat cu hiperactivitate şi are şi probleme de vedere. Tocmai de aceea, un dascăl ar trebui să se poarte cu mai multă atenţie.

Liliana Murguleţ, ISJ ArgeşÎn funcţie de ceea ce auzim, constatăm şi aflăm facem analiză şi vedem dacă este necesar sau se impune să ne gândim la o cercetare disciplinară. Nu se pune problema în acest caz.

Advertisements

După ce a auzit explicațiile învățătoarei, tatăl a cerut școlii să îl lase să meargă la ore cu băiatul. Conducerea școlii i-a aprobat acest lucru.

observator

Advertisements
Advertisements

Related posts

CFR poate reintroduce o cursă de tren pe ruta Pașcani – Târgu Neamț

Redacția

După liceu, în șomaj. Absolvenții pășcăneni pot beneficia de indemnizație pe o perioadă de șase luni

Ema Roman

Pășcănenii nu se consideră vinovați de scandalul apei, după cum au susținut șefii Primăriei!

Răzvan Grecu
Încarcă...