RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Un antrenor german de la JO 2020 a fost sancționat pentru comentarii rasiste: „Prinde cămilele, prinde cămilele alea, haide!”

Patrick Moster, antrenorul lotului de ciclism al Germaniei la Jocurile Olimpice din 2020, a fost rechemat și înlocuit de Comitetul Olimpic German după ce a fost auzit folosind o adresare rasistă la adresa sportivilor din Eritreea și Algeria, relatează The Guardian.

Patrick Moster a fost prins de un microfon lăsat pornit încurajându-i pe cicliștii germani, folosind apelative rasiste față de cicliștii rivali din Eritreea (Amanuel Gebrezgagabihier) și Algeria (Azzedine Zagab) – el i-a numit „cămile”.

„Prinde cămilele, prinde cămilele alea, haide!”, a fost auzit Moster strigând către cicliștii germani. Deși acesta și-a cerut scuze ulterior, Comitetul Olimpic German a anunțat că el va fi rechemat și înlocuit.  

„În încărcătura și tensiunea momentului, alegerea termenilor nu a fost potrivită. Îmi pare extrem de rău și nu pot decât să-mi prezint sincerele scuze”, a spus Moster, ulterior.

  

„Suntem convinși că scuzele publice prezentate pentru remarcile rasiste sunt sincere. Cu aceste comentarii, însă, domnul Moster a încălcat valorile olimpice – fair play-ul, respectul și toleranța nu sunt negociabile”, a spus președintele DOSB și liderul delegației, Alfons Hoermann.

Azzedine Zagab, unul dintre țintele antrenorului german, a răspuns printr-o ironie: „Nu există cursă de cămile la Tokyo,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Robert Glință, locul 5 în finala probei de 50 m spate de la CM de nataţie, după modificarea clasamentului

Redacția

Olimpiada Sportului Școlar, Faza Locală Gimnaziu Pașcani. Colegiul ”Sadoveanu” câștigători la masculin, Liceul ”Nicolae Iorga” la feminin. Echipa de la ”Miron Costin” s-a retras de pe teren acuzând arbitrajul

Răzvan Grecu

Digisport.ro, record absolut de trafic în categoria site-urilor cu profil sportiv în 2021: peste 924 milioane de afișări

Redacția
Încarcă...