RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
LocalSănătate

UMF nu preia Spitalul CF! Ministerul Sănătății sondează activitatea unității medicale!

Trecerea în administrare a autorităților publice locale a activității Spitalului CF Pașcani, nu este încă stabilită. Propunerea Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași a fost respinsă, întrucât ea nu respectă prevederea menținerii activității medicale.

Doina Cucoș, președintele Sindicatului Liber de la nivelul Spitalului CF Pașcani, ne-a precizat că există o prevedere clară că unitatea medicală, nu își poate pierde actualul domeniu de activitate.

“Și noi, și alte spitale din România, din zona spitalelor CF, am fost parte în proiecte cu finanțare europeană, care astăzi se implementează. Știu că oferta celor de la UMF Iași, de a prelua activitatea spitalului, nu este una care să respecte prevederile unei recente ordonanțe a Guvernului, care spune că activitatea principală trebuie menținută. Din câte am auzit, cei de la UMF doreau înființarea unui centru de bătrâni și îngrijiri paliative”, ne-a precizat telefonic Doina Cucoș, lider de sindicat. Aceasta face referire la legea nr 429/29.12.2023, prin care este aprobată OUG 41/2023, privind transferul rețelelor sanitare a Ministerului Transportului și Infrastructurii către alte ministere și instituții cu rețele sanitare proprii.   

După transferul prevăzut la aliniatul 1 se interzice schimbarea domeniului de activitate a unităților sanitare din rețeaua sanitar proprie a Ministerului Tranportului și Infrastructurii, prevăzute în anexa. Se arată în decretul nr 1727/29.12.2023, adoptat de Parlamentul României pentru prezenta lege.

  

Reporterii Actualitatea Tv au încercat să discute cu cei din conducerea UMF Iași pe marginea intenției de preluare a activității Spitalului CF Pașcani, dar acest lucru nu a fost posibil.

Ministerul Sănătății, prin intermediul unui mesaj telefonic, a lansat astăzi un sondaj de opinie în rândul cetățenilor municipiului Pașcani, foști sau actuali pacienți ai unității medicale. Aceștia sunt invitați să răspundă la 8 întrebări care țin de modul cum au fost tratați și serviciile de care au beneficiat atunci când au apelat la serviciile medicale ale spitalului.

Mesajul este însoțit de  link unde sunt atașate întrebările:”Ministrul sănătății vă invită să răspundeți anonim și gratuit la 8 intrebări despre internarea dumneavoastră recentă la Spitalul GENERAL CF PAȘCANI pentru a îmbunătăți serviciile de sănătate. Începeți chestionarul răspunzând la https://fp.ms.ro/q/JmZkoB sau cu textul DA la acest SMS. “.

Iată chestionarul:  

Evaluează anonim internarea ta recentă la SPITALUL GENERAL CF PAȘCANI:

1. Sunteți mulțumit de serviciile medicale oferite de spital? 

 Foarte nemultumit

 Nemultumit

 Multumit

 Foartemultumit

2. Sunteți mulțumit de curățenia din spital? *

 Foartenemultumit

 Nemultumit

 Multumit

 Foartemultumit

3. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare? *

 Da

 Nu

4. Sunteți mulțumit de activitatea și implicarea personalului medical? *

 Foartenemultumit

 Nemultumit

 Multumit

 Foartemultumit

5. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament? *

 Da

 Nu

6. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital? 

 Da

 Nu

7. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare? 

 Da

 Nu

8. Dacă vi s-au solicitat bani sau alte tipuri de recompensații de către personalul medical, doriți să sesizați acest fapt?

 Da

 Nu

Related posts

Creşte numărul infectaţilor la Iaşi. Tratamentul cu Remisivir nu dă speranțe

Redacția

10.000 de persoane din județul Iași amendate cu câte 3.000 de lei

Redacția

România a depășit pragul de 3.000 de infectări în 24 de ore

Redacția
Încarcă...