RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Ultimatum pentru Jitaru: ori se apucă de treabă, ori este dată afară!

Primarul Marius Pintilie pare că a identificat cauza nerezolvării emiterii titlurilor de proprietate. Acesta a declarat astăzi în plenul ședinței de Consiliu Local că i-a spus la începutul acestei săptămâni Irinei Jitaru, secretarul general al municipiului, să se apuce de treabă sau să plece.
Edilul șef s-a arătat nemulțumit de faptul că Serviciul de Fond Funciar și de Cadastru funcționează cu probleme. Acesta i-a transmis secretarului că trebuie să muncească cât de bine poate în interesul comunității.
Am avut o discuție cu doamna secretar în biroul meu, luni dimineață, și i-am spus foarte clar doamnei secretar că sunt nemulțumit de activitatea de pe compartimentele pe care le coordonează și că vreau să lucreze mai bine, iar dacă nu face treaba bună pe compartimente, din punctul meu de vedere, poate să plece. Ăsta este punctul meu de vedere. Dacă tot ați adus discuția, eu pot să spun acest lucru și public: nu sunt mulțumit de cum funcționează compartimentele de acolo, sunt foarte multe probleme cu fondul funciar, pe cadastru sunt foarte multe probleme. O parte din ele n-aș putea să le atribui doamnei secretar, numai că sunt 8 luni de zile de când sunt primar și vreau ca să mișcăm lucrurile mai bine. Vreau ca lucrurile să funcționeze, vreau ca numărul oamenilor care vin și reclamă lucruri în audiențe să se micșoreze, așa că trebuie să găsim soluții. Deci, nu rămâne decât ca doamna secretar să muncească cât de bine poate în interesul comunității, nu pentru mine, ci pentru orașul ăsta”, a declarat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De partea cealaltă, Irina Jitaru s-a apărat susținând că nu este treaba ei să facă caiete de sarcini de specialitate tehnică și s-a plâns că este victima unei hărțuiri din partea presei.
Da, am avut o discuție cu domnul primar. Mi se aduc niște acuzații legate de Serviciul de Cadastru și Fond Funciar, care nu are personal după cum probabil știți și dumneavoastră. S-au scos posturi de mai multe ori la concurs, s-au făcut referate, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum avem un singur angajat. Mi s-a reproșat faptul că nu am făcut un contract referitor la partea de cadastru. Un caiet de ssarcini, pardon, nu un contract. Domnul Bodoașcă spunea ceva de piață că ați lăsat un economist să facă un caiet de sarcini, vreți să puneți un jurist să facă un caiet de sarcini pe cadastru? Aceasta este meseria mea și pregătirea mea. Deci nu mă pricep să fac caiete de sarcini tehnice. Nu este vina mea că nu sunt oameni angajați și că oamenii nu găsesc atractive aceste posturi din motivele lor. Nu am cum să găsesc oameni. La Primărie oamenii se angajează prin concurs, după o procedură foarte clară și foarte bine definită de lege. Eu m-am străduit de când s-a schimbat conducerea acestei instituții să colaborez cât am putut eu de bine. Eu nu am fost niciodată refractrară, nu cred că am lipsit de la serviciu și nici nu cred că am plecat în timpul programului. Am făcut tot ceea ce a ținut de mine și voi face în continuare evident pentru că îmi respect meseria, indiferent de orice alte chestii care țin de hărțuirea mea începând de ceva timp în urmă, știți foarte bine cât de multe articole apar în presă. Orice fac eu este răsinterpretat. Ba m-am angajat nu știu cum, ba prin fals, ba dispoziția-i … nu știu în ce măsură cineva care nu este o instanță de judecată poate aprecia că un document este fals”, s-a apărat Irina Jitaru, secretarul general al UATM Pașcani.

Reamintim că tot astăzi primarul Pintilie a înlocuit-o pe Jitaru din Consiliul de Administrație de la Spitalul Municpal de Urgență, cu un alt funcționar public.

Related posts

Consilierii PSD au fost păcăliţi că nu vor răspunde penal pentru protejarea lui Pantazi! În 2015 Zanet îl atenționa pe cuscrul său că intervine prescripția pe prejudiciile constatate de Curtea de Conturi Iași! (DOC)

Răzvan Grecu

Circulația tirurilor a fost restricționată pe tronsonul Moțca- Pașcani – Târgu Frumos. 25 de drumuri județene închise! (VIDEO)

Marius Parteni

Bărbat din Pașcani înjunghiat grav! Autorul a fost arestat pentru 30 de zile!

Redacția
Încarcă...