NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ultima șansă de a deveni student. A început admiterea de toamnă la universităţile ieşene

Majoritatea universităţilor de stat din Iaşi au demarat începând cu această săptămâna sesiunea de admitere din toamnă.  

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ au stabilit concret perioadele de admitere şi numărul de locuri pe care se pot înscrie atât absolvenţii bacalaureatului de toamnă, cât şi nehotărâţii, care s-au decis mai târziu să se înscrie la facultate.  

UTI are cea mai lungă perioadă de înscriere dintre universităţile ieşene, tinerii putând să vină să-şi depună dosarele între 5 şi 18 septembrie, în timp ce USAMV primeşte dosare toată această săptămână, până pe 9 septembrie, iar UAIC închide sesiunea de înscriere miercuri.

  

Cele mai multe locuri bugetate scoase la concurs le are Universitatea Tehnică, un total de aproape 600, existând trei facultăţi care au în jur de o sută de locuri la buget pentru sesiunea de toamnă – Construcţii şi Instalaţii (92), Construcţii de Maşini şi Management Industrial (95) şi Textile-Pielărie şi Management Industrial (119). Automatica şi Calculatoarele, Mecanica şi Arhitectura sunt cele trei facultăţi ale UTI care nu mai au locuri la buget pentru sesiunea din toamnă, Mecanica având 50 de locuri la taxă.

În ceea priveşte aceste locuri, UTI scoate la concurs 487 de poziţii, cele mai multe fiind la Construcţii şi Instalaţii – 106 şi cele mai puţine, cu excepţia AC-ului şi Arhitecturii, care nu au niciun loc la taxă, sunt la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

USAMV are un număr de 107 locuri la buget şi 145 la taxă, fiind şi 275 de poziţii pentru ID. În cazul acestora din urmă, admiterea are loc între 12 şi 26 septembrie, fiind disponibile câte 75 de locuri la Agronomie, Inginerie economică în agricultură şi Horticultură, în timp ce la Zootehnie vor fi 50.

În ceea ce priveşte UAIC, aceasta scoate 392 de locuri la buget, iar singura facultate care nu va organiza concurs de admitere este Facultatea de Drept, care şi-a ocupat toate locurile din vară.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Elevii cu note mici, împiedicați să meargă la evaluarea națională pentru a nu ”strica” media școlii

Redacția

Situație fără precedent: Primăria anunță grădinița din Boșteni prin intermediul presei că a primit o finanțare în valoare de 300.000 de lei

Teona Gherasim

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020. Absolvenții de clasa a VIII-a susțin astăzi prima probă la Limba și literatura română

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site