NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UE anunță măsuri: În timpul pandemiei, conținutul online cu abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre

Uniunea Europeană va prezenta o serie de măsuri vizând combaterea abuzurilor sexuale asupra copiilor, în contextul în care cererea de conţinuturi ilegale pe internet implicând minori a crescut semnificativ în timpul izolării impuse în cadrul luptei împotriva COVID-19, a anunţat duminică comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, transmite AFP, citată de Agerpres.

Comisarul european a declarat în cotidianul german Die Welt că doreşte o “luptă mai eficace” împotriva pedofiliei, în special printr-o cooperare mai strânsă cu companiile de internet.

“De la începutul pandemiei de COVID-19, cererea de conţinuturi care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre”, a subliniat Johansson.

Noul plan, care potrivit comisarului european va fi prezentat “în curând”, prevede crearea unui nou centru al Uniunii Europene pentru a ajuta ţările “să ancheteze, prevină şi combată abuzurile sexuale împotriva copiilor” şi să faciliteze schimbul de informaţii”.

“Avem nevoie de strategii de prevenţie”, dar acest lucru nu este suficient, pentru că trebuie în acelaşi timp “să aplicăm şi legile atunci când sunt încălcate şi să arătăm că valorile noastre au câştig de cauză, atât pe internet cât şi în viaţa reală”, a subliniat ea.

Experţii, semnale de alarmă în ce priveşte situaţia copiilor vulnerabili, care au stat închişi în case în timpul izolării

Experţii au tras în repetate rânduri semnale de alarmă în ce priveşte situaţia copiilor vulnerabili, care au stat închişi în case în timpul izolării, la latitudinea autorilor de abuzuri şi lipsiţi de posibilitatea de ajutor din exterior.

Totodată, milioane de copii au petrecut mai mult timp online în această perioadă, ceea ce i-a expus riscul de a deveni ţinta pedofililor.

Sâmbătă, poliţia din Munster (vestul Germaniei) a anunţat arestarea în diferite regiuni germane a 11 persoane bănuite că au abuzat sexual minori şi au filmat faptele.

Într-o ascunzătoare a unuia dintre suspecţi, un tânăr de 27 de ani originar din Munster, au fost găsiţi circa 500 terabiţi de date, inclusiv înregistrări video şi fotografii. Anchetatorii au identificat cel puţin trei copii, cu vârsta 5, 10 şi 12 ani, ca făcând parte dintre victime.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Un fost şef de galerie de la Politehnica Iaşi, acuzat de violenţă

Redacția

BMW cu volan pe dreapta, condus pe contrasens de un puști de 18 ani, 4 victime, între care o fetiță de 5 ani

Redacția

S-a împlinit un an de la dispariția Luizei Melencu! Mesajul dureros transmis de mama fetei

Redacția
Încarcă...