NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Turiştii care vor să meargă la munte sau în Bucovina, de Paşte, încă mai găsesc locuri disponibile

În prag de Paşte, în pensiunile din Braşov sau Bucovina încă mai găsim locuri libere. Nu mai este aglomeraţia din anii precedenţi. Pentru a atrage turişti, cei din HoReCa vin cu oferte atât pentru Paşte, cât şi pentru 1 mai.

În Poiana Braşov, înaintea pandemiei, era o misiune imposibilă ca pe ultima sută de metri să mai prinzi un loc liber. Toate camerele erau rezervate încă din luna februarie. Anul acesta, însă, turiştii au de unde alege chiar şi în Săptămâna Mare.

Marina Tiu, reprezentant hotel: Am pregătit cazare cu mic dejun la 55 de euro camera dublă pentru doi adulţi şi am pregătit mese festive cu mâncare tradiţională de prânz, de 10 euro, şi cina, la 13,5 euro. Gradul de ocupare este de 55%.

Remus Apostolescu, reprezentant hotel: O să avem şi pentru iubitorii grătarelor un brunch de 1 mai şi, bineînţeles, sărbătorile de Paşte. O să-i aşteptăm pe turişti cu ouă roşii, pască şi, în ziua de Paşte, un dejun tradiţional. Tarifele încep de la 245 de euro de persoană, în cameră dublă. Mai avem puţine locuri disponibile.

  

Şi în Bucovina, gazdele îi vor aştepta pe turişti cu mese îmbelşugate: „Pentru mesele de sărbătoare, sărbătoarea Paştelui, pregătim drob de miel, borş de miel, ouă, friptură de miel. Avem tochitură tradiţională, avem berbecuţ şi mămăligă cu brânză şi smântână. Şi avem şi preparate tradiţionale: cârnaţi, muşchi, pastramă, tot de la producători locali„.

O noapte de cazare, de Paşte, la o pensiune din Gura Humorului costă 200 de lei

În meniul de sărbătoare vor fi şi cozonacii şi pasca făcute după reţetele specifice zonei: „Cozonacul îl facem cu ouă, lapte, mirodenii, cacao, mac, smântână. Aici facem pască cu smântână, smântână de casă, de la producătorii locali. Smântână cu stafide, brânză cu stafide şi ciocolată cine doreşte„.

Ionela Ghișovan, director CNIPT Gura Humorului: Am pregătit nişte trasee spectaculaose care duc în vârful pârtiei de schi Şoimul. Şi acolo avem şi un turn de Observare, putem vedea oraşul de la înălţime. Avem tiroliană peste râul Moldova şi un turn de căţărări, foarte multe activităţi, biciclete, ATV-uri.

De Paşte, pentru o noapte de cazare la o pensiune din Gura Humorului, turiştii plătesc 200 de lei.

observatornews.ro

Advertisements

Related posts

Actualitatea Tv și NewsPașcani.com vă urează Sărbători Fericite. Mesajele autorităților și colaboratorilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă! (VIDEO)

Redacția

Cine a fost Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou din Basarabi, prăznuit astăzi

Redacția

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile de poliție! Anunțul MAI privind locurile disponibile

Redacția
Încarcă...