RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Turist: „Prețurile la Mamaia, ca la Ibiza”. Unde s-a mutat polul aglomerației pe litoral

Sutele de noi cazuri zilnice de coronavirus nu-i sperie pe românii care sunt puși pe distracție. Sunt peste o sută de mii de oameni la malul mării în acest weekend. Cei mai mulți nu respectă regulile de distanțare. Și prețurile au crescut pe litoral. Șezlongurile costă chiar și 50 de lei pe zi.

Unii turiști din Mamaia spun că prețurile sunt ca la Ibiza: „Prețurile concurează cu Ibiza. Și la cazare, și la mâncare, sunt foarte mari prețurile” – spune un bărbat.

O femeie de pe plajă nu este chiar de aceeași părere:  „Nu mi se pare atât de scump. Normal, pentru toată lumea”.

„Totul e OK, e perfect, vin din Germania” – spune un alt turist, care stă într-un șezlong pe plajă. Întrebat cum i se par prețurile, este franc: „Cam scumpe!”

  

Administratorii de plajă se plâng însă că pandemia le-a afectat serios afacerea. „Prețurile sunt la fel ca anul trecut, n-am mărit, n-am micșorat. Pare bine, dar nu e pentru noi, administratorii de plajă. Anul trecut aveam 400 șezlonguri, anul asta avem 200, încasările scăzute la jumătate, chiar puțin mai prost de atât. În schimb, o bere la draft e 5 lei, o pizza medie 30-35 lei, șezlongul 30 de lei toată ziua”, spune unul dintre ei.

Se știe însă că în sudul stațiunii prețurile sunt mai mici comparativ cu cele din nord. O cafea adusă la șezolog costă, în sud, 7 lei, un pahar cu bere – 8 lei, iar un frappe – 15 lei.

În ciuda acestor realități, Mamaia și Vama Veche continuă să fie ocupate în proporție de aproape sută la sută. Vremea este frumoasă, apa este caldă.

Aglomerație în spitale, aglomerație și pe plaje

Costinești – fosta „stațiune a tineretului” pe vremea comunismului – căzuse cumva în desuetudine în ultimii ani. Dar acum este una dintre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoral. Oamenii nu au ținut cont de distanțarea fizică și au stat la plajă unul lângă altul. În jurul prânzului, plaja era ca un furnicar. Și încă era aglomerație pe plajă la Costinești, sâmbătă, deși se apropia seara.

Reporterul Digi24 a petrecut ore bune în Costinești și spune că nu a văzut niciun om care să poarte mască. A văzut, în schimb, o dubă a jandarmeriei, dar niciun om al legii nu a coborât să facă puțină ordine.

În zona de „cearșafuri”, prosoapele erau așezate unul lângă altul, oamenilor nu le pasă că este pandemie, spun că așa este la mare și nu au ce să facă, chiar dacă spun că le este frică de boală. Unii sunt de părere că administratorii plajelor ar trebui să se implice mai mult și să-i organizeze pe turiști, astfel încât să se respecte măcar distanța de 1,5 metri.

Continuarea pe digi24.ro

Related posts

Un sfert din angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă sau au fost trimişi în şomaj tehnic

Redacția

România copleşită de datorii! Împrumut de un miliard de euro, negociat de Guvern

Redacția

Centralele pe gaz devin amintire?

Redacția
Încarcă...