NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Tunurile de zăpadă funcționează la capacitate maximă pe toate pârtiile din țară

Primii fulgi de zapadă au căzut la munte, iar temperaturile au scăzut destul de mult. În mare parte din țară tunurile de zăpadă au fost pornite la capacitate maximă. Atât administratorii pârtiilor cât și împătimiții sporturilor de iarnă au numai de câștigat de pe urma lor.

Zăpada artificială este ceea ce își doresc mulți dintre noi la început de iarnă. Deja în masivul Postăvarul din Poiana Brașov tunurile merg pe toate pârtiile. Deocamdată, s-au format movile de omăt în jurul lor, iar la momentul potrivit, vor fi întinse pe toată pârtia.

Spre vârful muntelui Postăvarul temperaturile sunt și mai scăzute, așa că, administratorii domeniului schiabil își concentrează eforturile ca, în prima etapă, să dea în funcțiune pârtiile din acea zonă. Cu cât vor fi mai multe zile fruguroase cu maxime sub zero grade, cu atât schiorii vor avea mai repede motiv de bucurie.

Au fost verificate și instalaţiile de transport pe cablu și au fost montate plasele şi saltelele de protecţie din zona pârtiilor.

  

Ninsorile căzute în ultimele zile îi bucură și pe administratorii pârtiilor de schi din Harghita. În staţiunea Băile Harghita au fost pornite 18 tunuri de zăpadă.

Chiar dacă stratul de zăpadă este mic biatloniștii s-au apucat de antrenament.

Pârtii acoperite de zăpadă înseamnă întotdeauna și mai mulți turiști în stațiune deci venituri bune pentru administratorii hotelurilor și pensiunilor.

Până în 20 decembrie toate pensiunile din stațiunea Harghita Băi vor fi deschise.

sursa www.tvr.ro

Advertisements

Related posts

Configurați-vă telefoanele! Portalul de avertizare ro-alert a fost lansat

Redacția

Client păcălit de o casă de amanet. A cumpărat un lanț de aur, dar a avut surprize acasă. Vânzătorul s-a enervat când femeia i-a cerut explicații

Redacția

VIDEO: „Lăsată să moară ca un câine”, într-un spital: „Nu au vrut să pună mâna pe ea”

Redacția
Încarcă...