RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Trimiși să lucreze la bibliotecă, după ce urmăreau victime prin buricul târgului și le jefuiau! Au scăpat de pușcărie!

Doi indivizi acuzați că au jefuit o tânără chiar în centrul Iașului au scăpat deocamdată de temniță. Cei doi au fost condamnați, dar cu suspendarea executării pedepsei. Unul dintre inculpați a fost reținut chiar pe Aeroportul Internațional Iași.

Decizie neașteptată, pe rolul instanțelor ieșene! Doi indivizi acuzați de comiterea unor fapte destul de grave au scăpat de pușcărie! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Valentin Mihăiță Chiriac la doi ani și patru luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (patru acte materiale, unul în formă consumată și trei acte materiale rămase în fază de tentativă) și complicitate la accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

În același dosar, instanța l-a condamnat pe Radu Călin, cu antecedente penale, la trei ani de închisoare, tot cu suspendare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată și acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. De asemenea, magistrații au încetat procesul penal în cazul acestuia, pentru furt, deoarece a intervenit împăcarea cu partea vătămată.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Chiriac Valentin Mihăiță să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile, la una dintre instituțiile publice de pe raza comunei Cozmești sau la una dintre instituțiile publice de pe raza comunei Ciurea, respectiv la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap «Sfânta Maria» sau la Biblioteca Publică Ciurea. De asemenea, îl obligă pe inculpatul Călin Radu să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile, la Căminul de Pensionari «Sf. Cuv. Parascheva» sau la Căminul de Bătrâni «Sf. Împărați Constantin și Elena»”, au menționat judecătorii ieșeni.

  

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Carduri curățate de bani

Procesul celor doi indivizi a început pe data de 26 septembrie 2019. Asta, după ce Chiriac a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 4 septembrie, iar Călin a fost încătușat de pe 25 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Călin și a lui Valentin Chiriac sub acuzațiile amintite.

Anchetatorii au precizat că imaginile celor doi indivizi au fost surprinse pe camerele de luat vederi din zona centrală a Iașului, chiar înainte de a „opera”.

„Pe data de 3 iulie 2019, ajutat de inculpatul Chiriac Valentin, Călin Radu a urmărit partea vătămată (o tânără – n.r.) în zona Pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt, i-a luat portofelul din rucsacul pe care îl ținea la spate, iar, din portofel, acesta a luat diferite carduri bancare, de pe care a extras sume de bani de la bancomat”, au menționat procurorii.

În urma incidentului, tânăra păgubită a formulat o plângere la Poliție, susținând că ar fi rămas, în total, fără 1.000 de lei (100 de lei din portofel și 900 de lei de pe card – n.r.), iar oamenii legii au cerut filmările de la camerele băncilor. La scurt timp, polițiștii au anunțat că îi caută pe cei doi suspecți, făcând publice și imaginile lor.
La scurt timp, Valentin Chiriac (35 de ani), din localitatea Cozmești, a fost săltat din Aeroportul Internațional Iași, în momentul în care s-ar fi întors din Bruxelles (Belgia).

sursa www.bzi.ro

Related posts

Vizita lui Ciolacu la Iaşi: concluzii – Filiala PSD se pregăteşte de alegeri interne. O nouă conducere va fi aleasă în această vară

Redacția

354 de ieșeni sunt izolați la domiciliu: toți au trecut prin zone cu risc de coronavirus în Italia

Redacția

Secţia ATI de la Neurochirurgie, plină cu bolnavi de COVID. Sunt aduși pacienți din toată Moldova

Redacția
Încarcă...