RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Trenurile speciale: o variantă de a aduce credincioşii la Iaşi să-l vadă pe Papa Francisc

Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, a publicat o scrisoare pastorală în care sunt detaliate mai în amănunt măsurile de pregătire a vizitei Papei Fran­cisc din Iaşi de pe 1 iunie. Coordonatorul întregului eveniment va fi Preasfinţitul Aurel Percă, episcop auxilar al Diecezei de Iaşi, iar una dintre cele mai mari probleme va fi deplasarea coordonată a tuturor celor care vor să îl vadă pe Sfântul Părinte la Iaşi. 

 

  

Acesta lucru este punctat şi de PS Petru Gherghel în scrisoarea sa, unde precizează eforturile făcute pentru a găsi mijloacele în comun necesare, luân­du-se în calcul chiar şi solicitarea unor trenuri speciale. „Dat fiind faptul că e nevoie de urgentarea pregătirii depla­sării la Iaşi a credincioşilor comunităţilor noastre, se impune să fie găsite mijloace de transport în comun (autobuze, microbuze, trenuri speciale) care vor porni din marile oraşe şi centre ale diecezei: Focşani, Oneşti, Bacău, Piatra Neamţ, Vatra Dornei, Suceava, Galaţi, Vaslui etc. Responsabilul stabilit de PS Aurel Percă va proceda la o studiere, chiar de la începutul lunii februarie, a unor posibilităţi de depla­sare în bune condiţii a credincioşilor la întâlnirea cu Papa Francisc“, se precizează în scrisoarea pastorală.

A fost tranşat şi subiectul biletelor speciale şi ale invitaţiilor: ele vor fi necesare doar pentru cei care vor sta într-un spaţiu cel mai apropiat de locul în care va sta Papa Francisc, în rest accesul în Piaţa Palatului, de unde va vorbi acesta, fiind liber. PS Gherghel le mai cere şi credincioşilor să vină îmbrăcaţi în hainele tradiţionale ale fiecărei zone pe care o vor reprezenta aceştia, iar ministranţii vor purta la rândul lor îmbrăcămintea lor specifică, fiindu-le rezervat un loc cât mai aproape de altarul de la care va vorbi Papa Francisc. Tot în scrisoarea sa, PS Gherghel spune că în mijlocul adunării va sta şi icoana Maicii Dom­nului de la sanctuarul catolic din Cacica, aceasta fiind vârful locului de pelerinaj din fiecare 15 august, când se sărbă­toreşte Adormirea Maicii Domnului.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

MApN plusează: Soldă de trei ori mai mare pentru rezerviştii voluntari. Câţi bani primesc militarii chiar dacă stau acasă

Redacția

Caravana FRUMOSS : Cursuri gratuite de calificare, informare și consiliere profesională

Redacția

Scenetă de Crăciun la Biserica Romano-Catolică din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...