NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Trend descrescător al infecțiilor cu noul coronavirus, în judeţul Iaşi

În judeţul Iaşi, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-COV 2 a depăşit, astăzi 600.

Directorul spitalului de Boli Infecţioase, Carmen DOROBĂŢ, ne-a declarat că se constată un trend descrescator pronunţat în ultima săptămînă, dar a îndemnat populaţia să respecte, în continuare, principiul distanţării sociale.

Ea a mai spus că în prezent, se pot face dezinfecţii ale mai multor saloane unde au fost pacienţi Covid.

Carmen Dorobăț: La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, situația este asemănătoare cu ceea ce se întâmplă la nivelul țării. Este un trend descendent și lent. Numărul locurilor libere a crescut de la o gardă la alta. Dacă în urmă cu două săptămâni aveam 5  – 7 locuri libere, acum avem în jur de 20 – 30 de locuri libere. Dar, nu trebuie să uităm că încă avem pacienți la Spitalul CFR și la Spitalul de Pneumoftiziologie. 

Advertisements
  

În judeţul Iaşi sunt aproape 230 de pacienţi activi.

Dintre aceştia, aproximativ 120 sunt din municipiul Iaşi.

Numărul pacienţilor din judeţul Iaşi decedaţi din cauza virusului SARS-COV 2 a depăşit, astăzi, cifra de 35.

Pe de altă parte, odată cu punerea în funcţiune a spitalului mobil de la Leţcani, circuitele medicale dintre spitalele ieşene vor fi reconfigurate, a mai spus managerul Carmen Dorobăţ.

În prezent Spitalul Cai Ferate de la Iaşi este spital suport, unde sunt internaţi pacienţii cu forme uşoare de Coronavirus. Spitalul functionează în acest sistem până la 1 iulie.

Carmen Dorobăț: Ne așteptăm ca în continuare modalitatea de evoluție a curbei să fie în scădere. Sigur că asta depinde foarte mult de respectarea rigorilor și a normelor impuse de autorități. 

Constantin Mihai: Pe de altă parte, la Spitalul CFR sunt formele ușoare internate. Odată cu deschiderea spitalului de la Lețcani, este posibil ca acești pacienți să fie transferați la acolo, iar CFR-ul să devină spital pentru bolnavii obișnuiți?

Advertisements

Carmen Dorobăț: Da. Vom vedea în momentul în care va fi pus în funcțiune. Atunci vom gândi modul de organizare și strategia.

RADIO IASI

Advertisements
Advertisements

Related posts

Efect al plecării grupului Orban din PNL: Demisii în lanţ din TNL Sector 3 şi dizolvare a unei organizaţii

Redacția

Veste bună așteptată de români: Se reiau cursele internaționale de transport de persoane!

Redacția

Bode: Dacă OMS ne spune că există riscuri, vom impune carantina și pentru persoanele vaccinate care vin din zona Africii de Sud

Redacția
Încarcă...