NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Tren autocolantat cu motive tradiționale, a staționat în Gara Pașcani (FOTO)

Un tren înfrumusețat cu motive transpuse de pe costumele populare românești a putut fi văzut astăzi în Gara Pașcani. Momentul a fost surprins în imagini și postat pe o rețea de socializare.

”Astăzi bătrâna gară a Pașcanilor a primit vizita unui DMU de teste, colantat în motive populare… Succes și să-l vedem pe drumurile de fier!  Mecanicul era din Cristești!”, a scris Ionuț Ostopovici, pe pagina sa de facebook.

Automotorul diesel este produs de Electroputere VFU Pașcani, este destinat transportului pe distanțe medii cu viteză maximă de 120 km/h și este alcătuit din trei vagoane (vagon motor + vagon remorcă+ vagon motor). Pot călători în total 164 de pasageri (142 la clasa a 2-a și 22 la clasa 1), iar trenul are 60 de metri lungime.

Compania a fost privatizată în 2004 și face parte din grupul Grampet. În 2013, ”Remar” a devenit ”Electroputere VFU Pașcani”. Proiectul trenului de la Pașcani a început în 2011 – 2012, atunci s-a decis construirea unui DMU (Diesel Multiple Unit), iar materialele au început să sosească în 2013-2014 pentru construirea acestui prim prototip. O mare parte dintre componente vin de la companii cunoscute din Europa, iar designul exterior și cel al cabinei au fost realizate la Pașcani. Încă nu au fost finalizate testele pentru omologare. Direcția tehnică a companiei estimează că mai durează 2-3 luni până la finalizare. Automotorul va fi disponibil după obținerea certificatului de omologare.conform Hotnews.ro

  

Advertisements

Related posts

Primul balon meteo va fi lansat în stratosferă, de la Aeroportul Iași

Redacția

Cursuri de fitness-aerobic în Târgu Frumos

Redacția

Grefierii din Pașcani protestează

Redacția
Încarcă...