RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei zile libere pentru elevi şi profesori pentru alegerile locale din 27 septembrie. Când nu se ţin cursuri

Elevii şi profesorii au revenit la şcoală în ciuda pandemiei de coronavirus. Mai multe reguli au fost impuse de autorităţi pentru a evita răspândirea coronavirusului în unităţile şcolare. Săptămâna viitoare vor fi organizate în România alegeri locale, iar mai multe şcoli se vor transforma în secţii de votare. În aceste condiţii, autorităţile au stabilit că elevii şi profesorii vor avea trei zile libere pentru a permite organizarea secţiilor de votare şi pentru dezinfectarea sălilor de curs după votare, au precizat surse citate de RomaniaTV.net. Alegerile locale din 27 septembrie vin cu o veste bună pentru elevii școlilor. Aceștia vor avea o minivacanță, în condițiile în care multe secții de votare sunt amenajate în școli.

Zilele libere vor fi vinerea de dinaintea alegerilor ( 25 septembrie), dar şi luni şi marţi (28 şi 29 septembrie).

“Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, declara preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii septembrie. Şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţa că autorităţile doresc ca elevii să aibă liber vineri – înaintea votului şi luni – după vot, pentru ca unităţile de învăţământ să fie pregătite pentru desfăşurarea votului, dar şi pentru ca acestea să fie igienizate şi dezinfectate după votare.

“Este o hotărâre care s-a dat după consultarea Grupului Științific. Într-adevăr, se fac niște dezinfecții terminale, care au anumiți timpi și pentru a avea siguranța și a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la începutul anului cu acele dezinfecții făcute în școli și cu intoxicarea copiilor. O să avem vineri închisă școala, luni și marți închisă școala”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

  

ziarul de iasi

Related posts

Festivalul „Armonie și tradiție” la Școala „Ion Creangă” Gâștești

Redacția

S-a înfiinţat „Asociaţia Pă­rinţi pentru Ora de Religie“. În Iași are deja 300 membri

Redacția

Ateliere de scriere intuitivă și seri de lectură la Colegiul ”Sadoveanu„

Redacția
Încarcă...