RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Trei zile de proteste în fața Guvernului, săptămâna viitoare, anunță federația Sanitas / Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială

Federația Sanitas a anunțat, joi, că va organiza proteste în fața Guvernului în primele trei zile ale  săptămânii viitoare.  Sindicaliștii cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din sănătate și asistență socială.

„Consiliul Național al Federației SANITAS întrunit miercuri, 1 februarie 2023, a decis calendarul acțiunilor de protest anunțate încă de acum două săptămâni. În zilele de 6, 7 și 8 februarie 2023, în intervalul orar 10.00 – 14.00, membrii SANITAS vor fi în Piața Victoriei pentru a cere public guvernanților să-și respecte obligațiile legale față de angajații din SĂNĂTATE și din ASISTENȚĂ SOCIALĂ. Atât timp cât cei aflați la putere ignoră nevoile reale ale celor două domenii, regulile elementare ale dialogului social și drepturile lucrătorilor, SANITAS va protesta folosind toate formele și instrumentele legale, inclusiv deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector”, se arată într-un comunicat al federației dat publicității joi.

Revendicările federației:

1. Creșterea veniturilor tuturor salariaților din sănătate și asistență socială cu un procent de minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei.

  

2. Declanșarea, de urgență, a negocierilor între Guvernul României și partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice.

3. Asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile medicale și de asistență socială.

„Seria acțiunilor de protest pe care Sanitas o deschide săptămâna viitoare va continua până la soluționarea revendicărilor și la îmbunătățirea semnificativă a situației membrilor noștri de sindicat”, mai precizează sursa citată.

G4media

Related posts

Noi angajări la Spitalul Municipal Pașcani

Redacția

Stare bună pentru cadrele medicale și pacienții de la Neuro

Redacția

Ciohorăni: Patru victime în urma unui eveniment rutier

Redacția
Încarcă...