NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei scriitori ieșeni au vorbit astăzi elevilor pășcăneni în cadrul Festivalului Internațional FILIT

Trei scriitori ieșeni le-au vorbit astăzi tinerilor elevi din Pașcani despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), despre cărți, lumea poeților, a scriitorilor în general și despre ascensiunea lor în această lume de poveste.

 

Elevii de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, Colegiul Tehnic CF “Unirea” și cei de la Liceul Teoretic “Miron Costin” s-au adunat astăzi, în sala de spectacole a Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani pentru a participa la discuțiile  purtate cu scriitorii Marius Daniel Popescu, Alexandru Vakulovski, dar și cu moderatorul Ioan Holban.

Cuvântul de început a fost luat de către directoarea instituției unde a avut loc întâlnirea, Daniela Calistru, ulterior desfâșurându-se într-un cadru ambiental care antrena la dialog pe adolescenți.

„Atunci când poezia de aici se va revărsa dincolo, atunci vom avea un miracol poetic”, a mărturisit Ioan Holban, făcând referire la acceptarea Republicii Moldova ca făcând parte din țara noastră.

Sala Casei de Cultură a găzduit așteptatul moment, iar cadrele didactice, elevii, dar și cei interesați de eveniment au ascultat cuvinte mari ale poeților din prisma celor trei autori de pe scenă: Patria mea este limba română”, a adăugat Ioan Holban. În sală au fost aproximativ 150 de participanți.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Mama unui copil suspect de ADHD aduce acuze conducerii școlii și învățătoarei. Iată explicația factorilor de decizie!

Marius Parteni

Cinste lor! Rezultate excepționale la olimpiadele naționale pentru elevii de la “Sadoveanu”! Trei calificări la etapa internațională

Ema Roman

Moş Ion Roată şi Unirea – scenetă la Colegiul CF Unirea Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site