NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei elevi de la ”Unirea” au primit un kit, câștigat în urma unui concurs național, cu ajutorul căruia au construit un robot

Trei elevi de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” au participat la cel mai mare concurs de Robotică din România, aflat la a doua ediție.

S-au înscris peste 5000 de elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, iar peste 500 de kituri au fost câștigate de tineri care s-au calificat la prima fază. Printre ei se numără și trei elevi de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani.  Aceștia sunt Gabriel Puiu, Denis Tudosa și Cosmin Ursuleasa. Elevii sunt îndrumați de profesor de Informatică Emilia Coșniță și fac parte din Clubul de Robotică din cadrul unității de învățământ.

Cu ajutorul kitului câștigat, au construit un robot pe care l-au numit Spirito-Robot.

Elevii calificați în faza a doua a concursului, împreună cu profesorul lor, vor parcurge un al doilea flux ce are ca scop construirea unui robot de tip line-follower pe baza kitului oferit de organizatori. Vor fi organizate 200 de sesiuni gratuite de asistență(roboajutor) în principalele orașe din România. Toți elevii calificați în faza doi care reușesc să pună în funcțiune un robot nextlab.tech (MIRO sau TECNICUS) pot participa la faza finală care va avea loc la Romexpo în București.

Robotica prinde tot mai mult avânt şi în ţara noastră. Din toamna anului trecut, la Colegiul Tehnic ”CF Unirea” funcționează un centru de robotică, destinat pasionaților de inteligență artificială. Membrii ”Roboticus” au fost selectați în urma unor testări.

loading...
Advertisements

Related posts

Colegiul „Unirea” Paşcani sărbătoreşte Ziua Naţională prin expoziţii tematice, prezentări şi proiecţii documentare

Ema Roman

A doua casă: elevi la internatele pășcănene

Răzvan Grecu

Balul Bobocilor 2016 la Liceul Hălăuceşti

Ema Roman
Încarcă...