NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Trei elevi care au vrut să copieze la Evaluarea Națională, dați afară din examen

Trei elevi prinși că au încercat să copieze la Evaluarea Națională au fost eliminați din examen și notați cu 1, informează Ministerul Educaţiei și Cercetării. În total, 161.038 de candidaţi au fost prezenţi luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale.

Din totalul absolvenților de clasa a VIII-a, 11.490 (6,7%) de candidaţi nu s-au prezentat la examen, potrivit datelor transmise de MEC. 166 dintre aceştia se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi.

Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis, acesta urmând să dea examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Totodată, pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3 candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc miercuri, iar ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00).

„În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, afirmă MEC.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie. 

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Dăruieşte pentru Educaţie! Elevii păşcăneni instruiţi cum să-şi stabilească obiectivele pentru a trăi frumos

Ema Roman

Telefon special pentru părinții care cer consultații telefonice pentru copiii lor. În fiecare zi, în medie, sunt zece apeluri

Redacția

Elev de la Colegiul „Sadoveanu” – ambasador în lupta cu schimbările climatice

Ema Roman
Încarcă...