RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Trei ani de închisoare cu suspendare, pentru un bărbat din Pașcani care a accidentat mortal pe o trecere de pietoni un fost învățător

Bărbatul din Pașcani care în anul 2014 l-a accidentat mortal pe trecerea de pietoni de pe strada Moldovei pe învățătorul Socrate Hamza, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Șoferul vinovat de accident se afla sub influența băuturilor alcoolice. În acest caz, nu este vorba de fostul viceprimar al municipiului Pașcani.

 

  

 Curtea de Apel Iași a menținut pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce Neculai Enea, șoferul vinovat de producerea accidentului și-a retras apelul.

Pe data de 28 septembrie 2014 fostul învățător Socrate Hamza, atunci în vârstă de 69 ani, se anagajase în trecerea străzii Moldovei, pe o trecere de pietoni. Șoferul care l-a accidentat mortal a susținut în fața judecătorilor că l-a văzut destul de târziu.

„Inculpatul a acţionat sistemul de frânare, însă deoarece spa­ţiul disponibil nu a fost suficient, a acroşat pietonul respectiv, acesta fiind proiectat pe capota motor, cu capul în parbriz, după care, datorită procesului de frânare, victima a fost proiectată pe carosabil“, se arăta în recizitoriu.

 Fostul învățător a fost dus la spital după accident, însă medicii nu au mai putut să îi salveze viaţa. La faţa locului, Enea a fost testat de poliţişti, rezultatul fiind de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, bărbatului i s-au prelevat două probe de sânge, iar valorile au fost de 0,45 mg/l la orele 21:30 şi respectiv 0,35 g/l la orele 22:30 alcool pur în sânge.

 

„Pe buletinul de examinare clinică întocmit de către medicul de gardă, apare menţionat că inculpatul Enea Neculai a consumat, conform susţinerilor acestuia, 500 ml bere, în intervalul orar 19:00-20:00, fără a mânca. De asemenea, se precizează că acesta prezintă manifestări neurologice uşor modificate, manifestări psihice, uşor confuze, vorbirea dezarticulată pe fondul prezenţei halenei alcoolice“, se mai arăta în actul de acuzare.

 

Anchetatorii au stabilit că și victima se afla în stare de ebrietate, dar acest aspect nu a influențat în nici un fel evenimentul.

 

Judecătorii au menţionat în sentinţă că Enea va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii la Biblioteca Municipală din Paşcani sau la Clubul Sportiv Municipal Paşcani. 

 Pe ziaruldeiasi.ro știrea a apărut în această dimineață o fotografie cu Neculai Enea, fostul viceprimar al municipiului Pașcani. El apărea ca și autor al accidentului mortal, dar acesta nu are nici o legătură cu subiectul. Jurnaliștii ieșeni au schimbat ulterior fotografia articolului. 

Related posts

Dreptate cu pumnii și hârlețul din cauza unei bucăți de pământ

Oana Cordoneanu

Escrocii nu se dezmint! Bătrână din Mogoșești lăsată fără niciun leu, prin metoda “accidentul”

Ema Roman

Bărbat reținut după ce a fost identificat că a furat dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Pașcani

Redacția
Încarcă...