RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Trei copii și un bărbat suspecți de meningită

Patru cazuri de meningită depistate în zona Pașcani. Ieri trei copii cu vârste curpinse între 11 și 13 ani au trasportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Boala acestora a debutat în urmă cu câteva zile cu febră, scaune diareice și amețeli cefalee.

Astăzi medicii de la Serviciul de Ambulanță Pașcani au mai preluat un caz de meningită, de această dată în rândul unui bărbat în vârstă de 37 de ani. Și acesta afost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Starea celor patru pacineți este una bună, aceștia urmând să rămână sub supraveghere medicală până la vidnecare.

Profilaxia acestor infecții este în principal, nespecifică fiind recomndat în astfel de cazuri respectarea regulilor de igiena personală, spălarea riguroasă a fructelor și legumelor înainte de consum, evitarea scăldatului în locuri neamenajate, consumul de apă din surse sigure, colectarea și evacuarea corespunzătoare a deșeurilor menajere, evitarea contactului cu persoane bolnave.

  

Related posts

Emil Nicușor Maxim, ieșeanul care avea nevoie de sânge, a murit

Redacția

Tătaru: Danemarca, țară care are 72% rată de vaccinare, își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia

Redacția

Ministerul Sănătății: Informații cu privire la solicitarea avizelor epidemiologice la începutul anului școlar

Redacția
Încarcă...