RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Trei ani de așteptare pentru amenajarea unei piste de alergat din tartan, pe stadionul municipal. O nouă promisiune din partea Primăriei

Banii alocați pentru achiziția gazonului montat în centrul municipiului au generat discuții în rândul pășcănenilor. Unul dintre ei este profesorul de educație fizică și sport, Mihai Vicovanu. Pentru montarea gazonului, Primăria a plătit suma de 70.000 lei. Cadrul didactic de la Școala ”Iordache Cantacuzino” este nemulțumit că elevilor săi, cu numeroase medalii la activ, în urma participării la importante competiții din țară, nu li se asigură măcar condiții minime de antrenament.

În urmă cu 3 ani de zile, în urma unei discuții cu viceprimarul municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu, a solicitat bani pentru amenajarea unei piste de alergat din tartan, la stadionul municipal. Însă nici până acum nu a primit un răspuns. Supărat pe situația care trenează de câțiva ani, profesorul Vicovanu a făcut și un comentariu pe facebook.

”Pentru gazon sunt bani mulți. 3.600 lei ar fi necesari pentru tartan pe elanul gropii cu nisip la stadion. Au fost promiși de 3 ani, de actuala viceprimăriță. O să vrea votul părinților atleților. O să le aibă la Paștele cailor!”, a fost mesajul profesorului Mihai Vicovanu.

Contactat telefonic, cadrul didactic a spus că o pistă de alergare din tartan, este mult mai benefică pentru articulații.  Dovada, toate alergările organizate de către Federația de Atletism se desfășoară pe astfel de suprafețe din tartan. Terenul deja existent de la stadionul municipal, asfaltat, este mult mai rigid și poate provoca accidentări.

  

Tartanul se dilată suficient de repede pentru a acționa ca o trambulină, oferind energie alergătorului pentru următorul pas. Atleții pășcăneni aparțin de Clubul Sportiv Municipal, care însă le asigură o minimă finanțare, chiar dacă tinerii se întorc mereu de la concursuri cu rezultate remarcabile.

Contactat telefonic, cu privire la această situație, viceprimarul municipiului Pașcani, Gabriela Nedelcu ne-a spus: ” A fost o discuție cu domnul profesor în urmă cu câțiva ani. Cel mai bine clubul să facă o cerere pentru achiziția acestei piste de alergat din tartan. După analizarea solicitării, vom vedea ce putem face”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului Pașcani.

Profesorul Vicovanu a spus că de la club, când sunt plecați în competiții, le sunt asigurate doar cazarea, mâncarea. Singurul echipament este un trening. Însă pentru a face performanță, pe lângă zecile de ore de antrenament, părinții sunt cei care le asigură ce le este necesar copiilor. Doar o pereche specială de ghete costă între 250-300 lei, iar pe lângă ele mai au nevoie de multe alte lucruri. Începând cu data de 18 mai, antrenorul Vicovanu speră să aibă acceptul de la DSP, pentru reluarea antrenamentelor, cu patru dintre sportivi-juniori, care vor participa peste câteva luni la finală pe țară de la Pitești.  

Related posts

Cupa Zilelor Școlii Iordache Cantacuzino

Redacția

Memorialul „Profesor Vasile Sofron”, la cea de-a doua ediție

Redacția

SOS din Pașcani! SALVAȚI CLUBURILE SPORTIVE ȘCOLARE ȘI PALATELE COPIILOR!

Carmen Bălăceanu
Încarcă...