NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Traseu tematic în Pădurea Călugăra, Muncelu de Sus (FOTO)

Singurul traseu tematic din județul Iași se află în pădurea Călugăra, din satul Muncelu de Sus. Octombrie se anunță și cu zile cu soare, frumoase și calde, când vom avea ocazia să admirăm frumusețile naturii. Traseul tematic are o lungime de 3,5 km  și se află în imediata apropiere a satului Muncelu de Sus, aproape de tabără.  Este interactiv, având indicii pe panouri, dar și educativ prin prezentarea de informații despre arbori și animale, care se pot obține simplu, prin citirea panourilor sau în joacă prin rotirea unor cuburi cu imagini.

Copiii, dar și toți cei interesați, pot să rotească cuburile și descoperă păsările care se aud uneori cântând, le văd pe imagini și citesc cum se cheamă. Apoi, la celălalt set de cuburi văd fotografia cu animalele din pădure și pe imaginea următoare este urma pe care acestea o lasă.

De asemenea, traseul prezintă și povești despre oamenii locuitorii și istoria zonei, dar și legătura oamenilor cu pământul, pădurea și natura în general.

Deschis anul trecut, traseul tematic este o incursiune de poveste în minunata lume a pădurii.

Este singurul traseu tematic în pădurea din zona de câmpie-deal, realizat de Asociațiile Gisu și Meșterii Pădurilor, organizații pentru protecția mediului, iar materialul lemnos a fost pus la dispoziție de Direcția Silvică Iași.

Pădurea Călugăra, de pe teritoriul satului Muncelu de Sus, este o pădure cu o istorie vastă, fapt ce este dovedit prin menționarea satului, în documente istorice, care datează încă de pe timpul domniei lui Ștefan cel Mare, când satul Muncelul de Sus, era un punct strategic pentru moldoveni.

foto facebook/Pădurea Călugăra, Muncelu de Sus

Advertisements

Related posts

Datini și Obiceiuri Tătăruși 2017 (VIDEO)

Redacția

Seară de film, în scop caritabil – „Dăruiește din inimă”

Teona Gherasim

„Gala Micilor talente” din Brătești

Oana Cordoneanu
Încarcă...