NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Transportatorii distrug drumurile județene! Vor fi montate platforme pentru verificarea tonajelor

Recent, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a demarat o licitație pentru achiziționarea și amenajarea unui număr de 6 platforme pentru verificarea tonajelor autovehiculelor. Prevederea bugetară a procedurii este de 524.369 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro. La procedură s-a înscris o singură societate: Tehno Forest SRL, din localitatea Heci, județul Iași. Firma este controlată de Adrian și Alina Jugrin. Firma de construcții a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 17,2 milioane lei, profit de 3,7 milioane lei, cu un număr de 51 de angajați. Comisia de evaluare va stabili dacă oferta respectă caietul de sarcini. Cele șase platforme vor fi amplasate pe DJ 208: Pașcani – limită județ Suceava, km 30, DJ 208: Pașcani – limită județe Suceava, km 44, DJ 248: Iași – Scânteia, km 27, DJ 282C: Țigănași – Vlădeni, km1, DJ 282B: Șipote – Plugari, km 34.

Drumuri proaste

Drumurile sunt afectate și de nerespectarea tonajelor de către transportatori.

„Drumurile județene sunt de o importanță majoră privind legăturile rutiere în cadrul județului Iași. În prezent, starea tehnică a unora dintre ele prezintă unele degradări de tipul: cedări de capacitate, făgașe, rupturi de margine, denivelări pronunțate etc., datorate în special creșterii traficului greu de transport marfă. Creșterea pronunțată a traficului greu din ultima perioadă se datorează volumului mare de transport a produselor de balastieră și carieră din județul Iasi și de traficul de diferite tipuri de mărfuri, materiale și produse. Degradările principale de tipul cedărilor de capacități portante conduc la concluzia de nerespectare de către transportatori a tonajului maxim admis pe drumurile publice din România, respectiv de 115 kN/osie și 40 t/vehicul greutate totală. Verificările de tonaj se pot efectua permanent sau prin sondaj în locuri amenajate special (alveole, cântar, dotări etc.) prin oprirea si cântărirea vehiculelor de transport”, se arată în caietul de sarcini.

  

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Cel mai bâtrân sinucigaș din Iași a fost găsit fără suflare în Copou! S-a spânzurat la 91 de ani! Bărbatul nu a mai vrut să trăiască după ce și-a înmormântat iubirea vieții!

Redacția

Schimbări mari la Spitalul de Copii: secţie pentru arși, se închide cea pentru cronici

Redacția

Crește constant incidența COVID în Iași. Valea Lupului, peste 8

Redacția
Încarcă...