RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieEconomie și afaceriSocial

Trafic de pasageri în declin la Aeroportul Iași

Scăderea este una așteptată. În primele cinci luni ale anului au fost însă mai mulți pasageri decât în perioada similară a anului trecut.

În acord cu previziunile conducerii Aeroportului Iași, traficul de pasageri din luna mai a fost mai mic decât în aceeași lună a anului trecut: 195 de mii, față de 230 de mii de călători. Și în aprilie diferența a fost de aproximativ 30 de mii de pasageri. Directorul general al aerogării a anunțat într-o conferință de presă susținută la începutul lunii martie că anul acesta nu se va înregistra un flux de pasageri mai mare decât aanul trecut. Printre cauze el a menționat revizia a aproape un sfert din flota principalului operator de zbor de la Iași, Wizz Air.

Mai este a doua lună consecutivă în care traficul de pasageri pe Aeroportul Iași este mai mic decât în aceeași lună din 2023

Totuși, în primele cinci luni ale anului, prin porțile de îmbarcare sau de sosire au trecut 850 de mii de călători – mai mulți decât în primele cinci luni ale lui 2023, 795 de mii de pasageri. Prin urmare, la fel ca în iunie trecut – dar cu câteva zile mai devreme, luna aceasta este așteptat al 1.000.000-lea pasager.

  

O singură companie a deschis anul acesta două rute noi, de la Iași spre Germania, dar pentru scurt timp: zborurile directe spre Düsseldorf și Stuttgart vor înceta în câteva zile din cauza audienței slabe. În schimb, din toamnă, alte două companii vor acoperi unele destinații, precum București, München și, posibil, Cluj-Napoca și Timișoara. Până atunci, în lunile de vară traficul se va cifra la circa 220 de mii de pasageri, estimează cei de la Aeroportul Iași.https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/trafic-de-pasageri-in-declin-la-aeroportul-iasi–1641518.html

Related posts

Doctorul dat afara din cauza unui chiuretaj va fi reintegrat in functie

Redacția

Apelul disperat al medicilor după ce un bebeluș a murit de rujeolă

Redacția

Verde pentru parcul eolian de la Hălăucești

Redacția
Încarcă...