NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentTârgu Frumos

Tradiție și măiestrie! Trei zile de târg cu meșteri populari la Târgu Frumos (FOTO)

Picturi, împletituri şi obiecte prelucrate din lemn. Sunt doar o parte dintre produsele artizanale pe care le puteţi admira zilele acestea la Târgul de Meșteri din Târgu Frumos. Evenimentul are loc în perioada 21-23 octombrie, în parcul ” Dan Dumitrache”. Zeci de meşteri populari au venit aici pentru a-şi promova tradiţiile şi cultura. 

Deschiderea oficială a avut loc astăzi, în prezența oficialităților locale, iar la final a avut loc un program artistic susținut de Ansamblul ”Flori de mai” din Todirești.

La fel ca şi în ediţiile anterioare, târgul se doreşte o veritabilă şcoală de formare a gustului pentru frumos, oferită tuturor târgoveților, tineri şi vârstnici deopotrivă. Oferă un bogat material de documentare privind obiceiurile şi tradiţiile înaintaşilor noştri.  

Advertisements

Timp de trei zile, târgoveții  vor avea ocazia de a admira și cumpăra o mulțime de produse tradiționale realizate de meșteri populari. De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele vor putea fi prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatori.

Advertisements
  

Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Târgu Frumos şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos, Muzeul Municipal Pașcani și Centrul Cultural Ruginoasa.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mâine sunt Moșii de Iarnă. Ce nu se dă de pomană în Sâmbăta Morților

Redacția

„Orientarea în carieră” la Târgu Frumos

Redacția

Bogdan Tănasă, un înger printre oameni, un făcător de miracole și de schimbat vieți!

Redacția
Încarcă...