NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Tot mai multi straini vin la noi in tara pentru a munci. Unde se angajeaza miile de chinezi si indieni care lucreaza legal

Sunt peste 25 de mii de muncitori straini, cu contracte inregistrate legal, iar cifra inseamna o crestere de peste 20% fata de 2014.

  

 

Fenomenul e pus de specialistii in resurse umane pe seama deficitului de muncitori calificati romani, plecati in strainatate. In locul lor, cei veniti din alte tari ocupa posturile de de ingineri, constructori, cameriste sau bucatari.

La 36 de ani, pakistanezul Ali Shah si-a luat lumea-n cap si a venit in Romania, hotarat sa-si gaseasca de lucru si sa-si intemeieze o familie.

Ali Shah, IT-st din Pakistan: “Romania m-a primit cu un viscol puternic, cu zapada, imi amintesc si acum acea dimineata de martie. Era foarte frig si viscol si asa a fost primirea in Romania. A fost intr-adevar frumos. Mi-a luat o vreme sa imi gasesc un loc de munca, dar nu m-am lasat si am gasit un job la un hotel, iar acum lucrez intr-o companie americana de IT.”

De 3 ani s-a mutat la Cluj-Napoca si, dupa ce ne-a inteles legile si birocratia, i-a ajutat pe zeci de oameni veniti din Pakistan sau alte state asiatice sa isi gaseasca de lucru in Romania.

Citiți articolul integral pe StirileProTV.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Anunţ pierdere certificat înregistrare şi două certificate constatatoare

Redacția

Cât sânge există în corpul uman

Redacția

Am invadat Occidentul: Cei mai mulţi străini din vestul Europei sunt români – 2,2 milioane, peste marocani, turci sau polonezi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site