NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Tot ce trebuie să știi despre lichidul pentru pornirea rapidă a motorului

Iarna și-a intrat de câteva luni bune în drepturi, iar mulți dintre șoferi se confruntă cu probleme în ceea ce privește pornirea motorului. Chiar dacă acordăm cea mai mare grijă mașinii la exterior, prin spălări dese și remedieri ale problemelor de vopsea atunci când acestea apar, frigul poate conduce la defecțiuni tehnice.

Tocmai din acest motiv, trebuie să fim mereu atenți la modul în care gestionăm problemele de acest tip. Înainte de a face achiziții pe termen lung, este imperios necesar să ai toate informațiile la îndemână. Rămâi alături de noi și descoperă tot ce trebuie să știi despre lichidul pentru pornirea rapidă a motorului – simplu, ușor și foarte eficient.

Care este rolul acestui lichid de mașină?

Nu este deloc un secret faptul că majoritatea mașinilor au probleme la pornire pe parcursul iernii. Acest lucru se datorează însuși frigului care, în contact cu piesele auto, le îngheață. Din acest motiv, este imperios necesar să ai la îndemână metode de a combate accesul frigului – fie prin parcarea mașinii într-un garaj, fie cu ajutorul unei substanțe special concepute pentru asta.

  

Lichidul pentru pornirea rapidă a motorului are ca scop încălzirea acestuia, în așa fel încât să genereze posibilitatea autoturismului de a-și mișca poziția mult mai repede. Pe lângă partea mecanică a mașinii, frigul conduce și la pornirea îngreunată a acesteia, datorită efectului asupra electricității.

Poza este luată din magazinul online autopieseonline24.ro 

Cum aleg lichidul pentru pornirea rapidă a motorului?

Există mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când ești în căutarea unui lichid pentru pornirea rapidă a motorului. Potrivit specialiștilor, se recomandă ca acesta să aibă minim 200 ml și să fie sub forma unui bidon cu pulverizator. Mulțumită gamei extrem de extinse de produse, poți achiziționa lichidul dorit în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție. Cu toate acestea, vei putea observa, chiar de la prima vedere, faptul că prețul solicitat de majoritatea produselor nu este unul deloc inaccesibil.

De ce nu pornește rapid mașina în anotimpul rece?

Lichidul pentru pornirea rapidă a motorului ne ajută nu doar să ajungem mult mai repede la destinație, ci și să avem grijă de autoturismul personal. Însă, este important să înțelegem de ce nu pornește mașina simplu și în mod normal și în anotimpul rece.

În ceea ce privește uleiul din cutia de viteze, acesta are o compoziție vâscoasă. În contact cu frigul, el se întărește, ceea ce conduce la o deficiență în ceea ce privește pornirea mașinii.

Un alt motiv care subliniază această incapacitate este reprezentat de faptul că motorul este rece. În acest sens, unitatea de control păstrează intervalul de viteză undeva peste 1.000 RPM, urmând ca acesta să fie redus pe măsură ce componentele motorului se bucură de o temperatură mai mare.

De fiecare dată când lichidele sunt expuse la frig și la temperaturi diminuate, acestea au de-a face cu o densitate ridicată. Pentru a putea fi utilizate și a-și îndeplini rolul, ele vor trebui să fie încălzite. Aici intră în scenă lichidul pentru pornirea rapidă a motorului, care pune în aplicare toate aceste lucruri pentru tine.

Advertisements

Related posts

ȘANSE DE ANGAJARE! Se caută doritori pentru 140 de locuri de muncă la stat

Redacția

Varianta finală Start-up Nation România, dezbătută la Camera de Comerţ Iași

Redacția

Află secretele succesului de la Doina Cepalis, managera Societății Te-rox Prod

Răzvan Grecu
Încarcă...