RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Tot ce trebuie să știi despre bujiile incandescente

Funcționarea defectuoasă a autoturismului pe care îl conducem se resimte în decursul tuturor activităților pe care le întreprindem. Dacă și tu genul de persoană care depinde foarte mult de mașina personală, întreținerea acesteia și îmbunătățirea duratei de viață ar trebui să se numere printre prioritățile tale de top. Pentru acest lucru, păstrarea unui aspect exterior impecabil nu este singurul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare. Cu toate acestea, există soluții la orice problem problemă, iar funcționarea optimă a autoturismului este un obiectiv pe care service-urile auto îl iau și îl aplică în fiecare caz în parte. Dacă îți dorești să ai parte de o mașină optimă din toate punctele de vedere, rămâi alături de noi și descoperă în rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre bujiile incandescente!

Cum se definesc bujiile incandescente?

În ceea ce privește industria auto, bujiile incandescente arse sunt cele care nu funcționează în parametri optimi. De cele mai multe ori, utilitatea defectuoasă își face simțită prezența în decursul anotimpurilor răcoroase, în momentul în care temperaturile de afară se situează sub 7 °C. Din punct de vedere tehnic, bujiile incandescente îndeplinesc rolul de preîncălzire a camerei de ardere, pentru ca motorul Diesel să pornească mai repede în decursul anotimpurilor reci.

În general, acestea necesită un timp foarte scurt pentru încălzire. Potrivit studiilor întreprinse, bujiile incandescente ating aproximativ 1000 °C în doar câteva secunde. Pentru a întreprinde acest demers, curentul specific de la acumulatorul automobilului alimentează bujia.

  

Care sunt fazele de funcționare ale bujiilor incandescente?

Cea mai bună metodă de a înțelege procesul de funcționare al bujiilor incandescente este prin cunoașterea celor trei etape, respectiv:

  • Faza întâi – poartă numele de preîncălzire și are o durată care variază între două șapte secunde;
  • Faza a doua – este generată în decursul pornirii propriu-zise, având o perioadă de funcționare de doar două secunde;
  • Faza a treia – se întâmplă imediat după pornirea motorului și are cea mai lungă durată, de până la 180 de secunde.

Ori de câte ori vrei să măsori bujiile incandescente, o poți face folosind un ohmmetru. Acesta este aparatul de măsură caracteristic, prin care se poate verifica fiecare bujie. El are rolul de a măsura rezistența, a cărei valoare optimă în cazul unei bujii incandescente NKG metalică este ideal să se situeze în jurul la cinci ohmi.

Lucrurile stau ușor diferit în cazul unei bujii incandescente ceramice, a cărei valoare optimă este de un ohm.

Cum poți demontat de unul singur o bujie incandescentă?

Spre deosebire de alte activități de schimbare și înlocuirea a componentelor autovehiculului nostru, bujiile incandescente pot fi demontate la tine acasă. Cu toate acestea, pentru a te asigura că urmezi procedeul în mod corespunzător, vei avea nevoie de următoarele instrumente:

  • O cheie dinamometrică;
  • O tubulară lungă;
  • Un compresor de aer pentru curățarea spațiului de lângă bujii;
  • Un degripant;
  • Un prelungitor pentru tubulară;
  • Un tarod de curățare a canalului bujiei.

Unul dintre principalele lucruri pe care este extrem de important să le cunoști atunci când vrei să schimbi bujiile incandescente la tine acasă este că procesul se întreprinde doar atunci când motorul este cald.

  • Introdu degripantul la baza bujiei, cu 24 de ore înainte de schimbarea acesteia;
  • La finalul celor 24 de ore, încălzește motorul și desfă capacele, tuburile, firele de la senzori și componentele care îți pot bloca accesul;
  • Folosește compresorul pentru a curăța spațiul de lângă bujii, scăpând de mizerie și împiedicându-i accesul în motor;
  • Utilizează cheile pentru a desface bujia, fără a o brusca;
  • Folosește un alezor pe care să îl introduci în vederea curățării spațiului pentru noua bujie;
  • Ia filtrul bujiei și dă-l prin vaselină, ulterior folosindu-l pentru a-l înfileta drept;
  • Utilizează cheia dinamometrică pentru a strânge bujia.

Potrivit specialiștilor în domeniu, este imperios necesar să verificăm în mod constant bujiile, în special înainte ca sezonul rece să se instaleze. De asemenea, dacă ai parcurs deja 100.000 de kilometri, este recomandat să înlocuiești toate bujiile incandescente asociate motorului. Chiar dacă încerci în repetate rânduri să pornești motorul, rezultatul va consta doar în defectarea altor componente.

Surse:

Informații despre bujii preluate de Autodoc24.ro

Informații despre înlocuirea bujiilor luate de Autogreen.ro

Related posts

Cele șase beneficii neașteptate ale consumului de alcool

Redacția

Peste 80 de filme în competiţie pentru Gala Premiilor Gopo 2018

Redacția

Proiect inedit pentru moralul pășcănenilor: SMS motivațional zilnic pe care îl veți primiți de la un tânăr care a realizat un proiect unic în țară

Teona Gherasim
Încarcă...