NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Topul nevoilor pășcănenilor, stabilit de primar după consultarea populației:”Iluminatul, infrastructura și locurile de muncă”

Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani, spune că a stabilit care sunt principalele nevoi ale cetățenilor, după consultarea publică a locuitorilor prin intermediul chestionarelor transmise.

Potrivit edilului local, pe primul loc, ca și problemă de maximă urgență este iluminatul public. Mai apoi infrastructura și locurile de muncă.

Din ce am am văzut, prima problemă este iluminatul public, urmată de infrastructură și locurile de muncă. Pe iluminat finalizăm procedura, la infrastructură avem proiect, însă locurile de muncă nu țin de noi”, a susținut primarul Pantazi, atunci când a prezentat proiectul de buget și lista de investiții.

Licitația pentru iluminatul public este una intens contestată mai ales că se amanetează bugetul public pentru mulți ani de zile, valoarea scoasă la licitație fiind de aproximativ 27 milioane lei. Cu toate acestea, banii folosiți nu vor acoperi întreg municipiul nostru, pentru modernizarea iluminatului public, ci doar o parte din el.

La capitolul infrastructură primarul a vorbit despre modernizarea mai multor străzi, dacă vor fi efectiv bani, iar ca certitudine a dat continuarea turnării unor îmbrăcăminți bituminoase pe mai multe străzi pe un contract de acum doi ani de zile.

În ceea ce privește lipsa locurilor de muncă, trebuie să remarcăm faptul că edilul local nu a reușit împreună cu cei din Consiliul Județean să includă municipiul pe harta acelor comunități care ar fi putut beneficia de un parc industrial. Nici măcar unele inițiative care ar fi stimulat mediul economic nu au fost promovate sau susținute. 

Advertisements
Loading...

Related posts

Opt firme au depus oferte pentru reabilitarea Străzii Gării

Ema Roman

3.200 de lei încasările la ștrand în weekendul trecut. Astăzi acesta s-a redeschis

Răzvan Grecu

Directorul ARSACIS are un salariu impunător și trăiește de ani de zile pe picior mare

Redacția
Încarcă...