NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Tonomat de cărți în Gara Pașcani

În incinta Gării CF Pașcani, a apărut de curând, un tonomat de cărți. Acesta a fost amplasat pe 31 ianuarie, în sala de bilete. Într-o Românie în care cititul nu mai este demult o prioritate, sunt oameni care investesc în afaceri cu cărţi. Ideea tonomatului aparține unui întreprinzător din București.

A văzut ceva asemănător în altă țară, apoi a preluat ideea și a adus-o în România. Prețurile sunt accesibile, între 5 și 30 de lei, cu mult sub cele pe care le găsim în librării. Costul redus al volumelor se datorează faptului că acestea sunt scoase la editura proprie. Proiectul aparține celor de la  tonomatul.ro , a început în 2012, a avut succes și s-a răspândit în multe orașe din țară.

Avem tonomate în majoritatea gărilor, și în aeroporturi. Deținem editura Antet, colaborăm și cu alte edituri. Nu avem beletristică, și atunci colaborăm cu Polirom, Flacăra,etc să asigurăm cărți pentru toate gusturile. Aparatele se alimentează în funcție de vânzări, se schimbă săptămânal cărțile. Momentan suntem singurii cu acest proiect, este foarte multă muncă în spate ”, ne-a declarat Steluța Nițu, administrator SC Dac Revolution SRL București.

Acesta funcționează ca oricare alt automat: introduci bancnotele, alegi produsul, introduci codul acestuia, ridici produsul, îți iei eventualul rest. De multe ori,  călătoriile cu trenul prin România durează infinit de mult și o lectură este binevenită.  Lipsa de timp, problemele cotidiene, evoluția gadgeturilor și pătrunderea conținutului digital în viața noastră sunt printre principalele motive, din cauza cărora oamenii nu mai citesc cărți.

Există critici legate de termenul tonomat, corect sau incorect folosit. Teoretic, ar trebui să-i spunem automat de cărți. Practic, proiectul aparține celor de la Tonomatul.ro., de unde vine și denumire de tonomat de cărți.  

Advertisements
Loading...

Related posts

Constantin Ciopraga, comemorat pentru al patrulea an consecutiv în orașul natal

Teona Gherasim

5 noiembrie 1880: S-a nascut scriitorul Mihail Sadoveanu

Redacția

SFÂNTUL DUMITRU. Tradiţii şi obiceiuri

Redacția
Încarcă...