NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
MagazinMonden

Tipuri de fotolii și care este mai potrivit pentru casa ta

Fotoliile sunt una dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta. Nu numai că îndeplinesc o funcție practică, dar pot da și un stil caracteristic spațiilor tale preferate, fie că este vorba de sufragerie, dormitor, birou sau un spațiu de relaxare. Iată care sunt tipurile de fotolii dintre care poți alege pentru casa ta, în funcție de care sunt nevoile tale.

Fotolii în formă de L

După cum spune și numele său, este un tip de fotoliu în formă de “L”. Funcționează foarte bine pentru camere pătrate și mari și este ideal pentru familiile numeroase.

Fotolii de colț

Advertisements
  

Dacă camera dumneavoastră este mică, acest tip de fotoliu este ideal pentru a profita la maximum de spații. Au scaune multiple și se adaptează la colțuri, profitând de unghiurile pereților.

Fotolii modulare

Sunt perfecte pentru spații cu pereți cu formă neregulată sau locuri mici. Sunt împărțite în bucăți care pot fi mutate și așezate oriunde doriți.

Fotolii lungi sau chaise longue

Este un fotoliu foarte lung care te ajută să ai picioarele complet întinse. Sunt ideale pentru living sau dormitor, dacă spațiul permite, sau pentru locuri foarte înguste. În plus, sunt clasice și sunt de obicei foarte feminine.

Fotolii extensibile

Acest fotoliu este minunat pentru că este multifuncțional. Servește ca scaun pe timp de zi și ca pat noaptea. Ideal pentru camera de oaspeți, birou sau living.

Fotolii Chester

Este un fotoliu clasic cu brațe curbate și este folosit pentru decorarea locurilor elegante. Este un simbol al luxului și sunt ideale în spații cu un stil retro și foarte clasic.

Fotolii ergonomice

Sunt foarte confortabile deoarece au un spătar înclinabil și reglabil, astfel încât să îl puteți adapta nevoilor dumneavoastră. Sunt perfecte pentru living sau pentru dormitorul în care doriți să vă odihniți.

Fotolii din materiale reciclate

Sunt fotolii la moda, realizate de obicei cu paleti din lemn . Baza este asamblată și sunt așezate perne pentru decor și pentru a fi confortabile. Ele pot fi folosite oriunde, deoarece pot fi făcute pe măsură.

Fotolii club

Sunt confortabile și cu brațe mari și sunt de obicei din piele. Conferă caracter decorului casei tale, într-un stil mai masculin și funcționează de obicei mai bine în birouri sau într-un spațiu cu stil retro sau natural.

Ce criterii să luați în considerare atunci când alegeți un fotoliu?

Pentru a-ți alege bine fotoliul, intră în joc mai multe criterii pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a face decizia.

Advertisements
  • Utilizarea: îl veți folosi pentru relaxare  în camera de zi? Pentru muncă? Vor sta copiii pe el?
  • Confortul: este esențial, un fotoliu ar trebui să fie confortabil în special pentru că putem petrece multe ore stând în el.
  • Întreținerea: murdăria și uzura sunt proporționale cu utilizarea, ușurința de întreținere este un criteriu de selecție.
  • Dimensiunile: Calculați spațiul pe care îl aveți pentru a găsi un fotoliu potrivit, nu prea mic, nici prea mare.
  • Stilul: nu veți plasa un fotoliu retro într-un interior foarte modern, fotoliul trebuie să fie în concordanță cu decorul camerei în care va fi pus.
  • Culoarea: armonizați culoarea fotoliului cu cea a canapelei și asortați-l la atmosfera generală a camerei. Utilizați fotoliul ca o pată de culoare, care va evidenția alte piese de mobilier. Pariați pe un fotoliu original, ca o operă de artă, în mijlocul unui living neutru!

Să nu uităm aceste mici beneficii care îți pot perfecționa fotoliul:

  • Tetiera: pentru sprijin cervical perfect.
  • Cotierele: practice pentru susținerea brațelor mai ales dacă folosiți fotoliul la birou.
  • Suport pentru picioare: uneori încorporată în fotoliu, crește considerabil confortul.

Alegerea unui fotoliu este un moment perfect pentru a vă lăsa creativitatea să funcționeze. Dintre atât de multe modele de fotolii, puteți alege unul potrivit personalității dumneavoastră sau a spațiului în care îl veți poziționa. Căutați cât mai multe modele și testați pentru a vedea ce vă place cel mai mult.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cum să faci vopsea de ouă acasă, folosind ingrediente naturale

Redacția

Gala “Femina”. Recunoștința liberalilor față de femeile comunității noastre (VIDEO)

Teona Gherasim

Cum să cumpărați adidași de alergare

Redacția
Încarcă...